10 lucruri care te duc la fericire!

Fericirea nu e o destinație, ci calea pe care o parcurgi pentru a atinge această stare de gratie. Îți oferim câteva repere utile pe acest parcurs.Uite care sunt 10 lucruri care te duc la fericire.

Râzi și ai să trăiesti mai mult

Se stie ca stresul este unul dintre cei mai mari dusmani ai sanatatii, dar daca incerci sa razi atunci cand esti tensionata, poti reusi sa pacalesti creierul, astfel incat sa te simti mai relaxata si mai detasata de cauza care ti-a provocat supararea.

Rasul ajuta sistemul imunitar sa lupte cu factorii nocivi din mediu, anihilandu-i in proportie de 40%. Noi experimente efectuate de catre psihologi arata ca femeile care urmaresc constant filme de comedie sunt cu mult mai sanatoase decat cele care urmaresc filme de groaza. S-a dovedit ca anticorpii lor sunt mai putin activi. Ce alt motiv mai bun ai putea gasi pentru a-ti invita prietenele la un film, in oras, sau acasa, la video?

 

Fugi de singurătate!

Intalnirile cu prietenii si apartenenta la un club sau la o echipa iti aduc acelasi echivalent in fericire ca si atunci cand afli ca ti s-a marit salariul. Cu cat esti mai implicata in activitatea unei comunitati, cu atat este mai putin probabil sa faci atac de inima, cancer sau depresie.

Daca ai cativa prieteni apropiati, vecini prietenosi sau colegi care te sustin, esti cat se poate de ferita de a afla ce inseamna tristetea, singuratatea, lipsa de incredere sau problemele legate de tulburari de alimentatie sau somn. Apartenenta la un grup iti umple viata in mod constructiv, ceea ce iti aduce siguranta si o stare de bine.

 

Secretul e ascuns în dormitor…

Cand faci dragoste, corpul tau produce endorfine, substante care dau o stare de bine. S-a dovedit ca si zece minute de exercitii intense de gimnastica sunt suficiente pentru a produce o stare asemanatoare, asa ca alegerea iti apartine!

 

Fericirea trece si prin stomac

Specialistii in medicina naturista au demonstrat ca schimbarea regimului alimentar poate fericire 2combate o stare de deprimare sau poate preveni schimbarile bruste de dispozitie.

Uleiul de peste, nucile si diversele tipuri de seminte contin triptofan, un aminoacid care declanseaza sentimente pozitive. Pentru a mari absorbtia de triptofan in organism, trebuie sa consumam paste, fructe proaspete si multi fulgi de ovaz. Reteta urmatoare include toate aceste ingrediente benefice.

 

Dormi mai mult și mai bine!

Lipsa somnului contribuie la aparitia starilor de nervozitate si la slabirea sistemului imunitar, fapt care duce la scaderea vitalitatii. Un somn bun sporeste calitatea vietii noastre, spun medicii si psihologii din toata lumea (citește și De ce ai nevoie de 7 ore de somn)
Temperatura corpului afecteaza durata si profunzimea somnului, astfel ca ceasul biologic regleaza temperatura corporala pe tot timpul noptii.

Daca aceasta nu este redusa, somnul este afectat. Exercitiile fizice si o masa prea bogata inainte de culcare pot cauza probleme, fiindca maresc temperatura corpului; in schimb, o baie calda o poate reduce.
In timpul somnului, circulatia sangvina periferica (maini, picioare, fata) duce la pierderi de caldura, asa ca pastreaza o temperatura potrivita in dormitor, iar somnul tau va fi mai lin.

Lipsa luminii este, de asemenea, esentiala pentru un somn odihnitor, fiindca melatonina, substanta fericirii, este secretata pe intuneric.

Citește continuarea articolului aici

foto Shutterstock


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Familie