10 reguli alimentare de la care sa nu te abati niciodata in sarcina

O dieta buna in perioada sarcinii te ajuta sa te mentii in forma, sa te simti bine si favorizeaza cresterea si dezvoltarea sanatoasa a copilului tau.

De aceea, unele produse trebuie excluse complet din meniu in aceasta perioada, deoarece prezinta risc pentru fat, in timp ce altele isi fac din ce in ce mai mult loc in mesele si gustarile tale.

Mananca putin si des!

Este indicat sa iti stabilesti o rutina zilnica pentru mese. Incearca sa respecti numarul de mese si gustari.  Specialistii recomanda mesele dese, dar cu cantitati mici de alimente, astfel incat sa eviti simptome precum greata, arsuri gastrice, indigestie etc.

Ai grija sa mananci zilnic legume si fructe proaspete

Fructele si legumele proaspete trebuie sa faca parte din meniul zilnic. Sunt principala sursa de elemente nutritive esentiale pentru tine si copilul tau.

Principalul aliment care trebuie suplimentat este laptele. Trei cani de lapte in plus pe zi asigura un aport suplimentar de 10-16 g proteine de calitate superioara, 900 miligrame de calciu si 300 de calorii (pentru laptele cu 1,5% grasime).

Ai grija sa nu consumi alimente periculoase!

Nu manca branzeturi preparate din lapte nepasteurizat, carne cruda, peste sau fructe de mare crude ori semipreparate. De asemenea, ai grija sa gatesti foarte bine ouale si sa nu le consumi semipreparate.

Evita alcoolul si elimia complet cafeina

Nu tine dieta de slabit

Regimurile de slabit te pot priva de anumiti nutrienti esentiali pentru sanatatea ta, dar mai ales pentru dezvoltarea normala a fatului.

In sarcina, ai nevoie de un meniu echilibrat, bogat fructe si legume si in alimente cu elemente nutritive importante pentru organismul tau.

Mananca numai alimente proaspat gatite. Bucatele „statute” ar putea contine bacterii care pot ajunge la copil amenintindu-i viata.

Evita alimentele conservate. Alimentele conservate, de obicei, au adaos de zahar si sare, iar o mare parte dintre ele contin multa grasime, conservanti, mirodenii si coloranti.

 

 

 

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Alimentatie