10 semne ale travaliului

Inainte de debutul propriu-zis al travaliului, corpul sufera anumite modificari. Pentru majoritatea femeilor, aceste modificari pregatitoare au loc in ultimele trei saptamani inainte de nastere sau cu doua saptamani dupa data estimata a nasterii.

Semne ca travaliul se apropie

In zilele sau saptamanile dinainte de nasterea bebelusului este posibil sa treci printr-o serie de simptome care indica faptul ca organismul tau se pregateste pentru nastere.

Presiune pelvina

Odata coborat capul capilului in pelvis, s-ar putea sa ai anumite stari de disconfort. Probabil ca vei simti nevoia sa mergi mai des la baie, din cauza presiunii exercitate de uter asupra vezicii urinare si a intestinelor. Relaxarea incheieturilor si a ligamentelor ar putea sa iti provoace dureri in zona osului pubian si dureri de spate.Compresia vaselor de sange din zona pelvina poate duce la umflarea picioarelor.

Secretie vaginala

Pe masura ce colul uterin se subtiaza, este posibil sa ai secretii vaginale mai abudente, de consistenta albusului de ou, inca roz.

Frisoane

S-ar putea sa te trezesti ca ai frisoane sau tremuri fara un motiv clar in momentul instalarii simptomelor care indica apropierea travaliului. Aceste simptome pot fi provocate de hormonii de stres sau de o modificare a nivelului de progesteron.

Contractii Braxton Hicks

Botezate dupa numele medicului care le-a indentificat, contractiile Braxton Hicks nu sunt contractii propriu-zise, ci reprezinta modul in care uterul se pregateste pentru travaliu, avand ca scop dilatarea partii inferioare a acestuia, permitand capului bebelusului sa isi faca loc in plevis, precum si subtierea colului uterin.

In ultimele doua saptamani inainte de travaliu e posibil sa ai urmatoarele simptome:

  • o infuzie brusca de energie
  • o scurgere vaginala ca inaine de menstruatie
  • iritabilitate
  • un sentiment de greutate in pelvis, presiune asupra vezicii
  • dureri inconfortabile de spate si in zona pelviana
  • contractii false

  Citeste  Pozitionarea copilului inainte de nastere

 

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Nastere