13 metode pentru o sarcina fericita

Afla cum sa ai o sarcina mai usoara si cum sa te simti bine, atat fizic, cat si psihic.

1. Preocuparea de a avea o sarcina fara probleme, de a manca sanatos, de a face sport si de a tine pasul si la locul de munca, de obicei duce la sters. Recomandarea noastra este sa tai de pe lista de atributii zilnice tot ce nu este urgent sau necesar si sa-ti alegi cu grija prioritatile, astfel incat sa-ti ramana timp si pentru tine.

2. Cu cat ii implici mai mult pe cei dragi in viata ta, in perioada sarcinii, cu atat vei fi mai relaxata, mai fericita. Ia-ti partenerul, mama, sora sau cea mai buna prietena cu tine la medic, pentru a va bucura impreuna de primele imaginii ale bebelusului, de primele batai ale inimii.
3. Fa-ti poze cu burtica in fiecare luna, pentru a vedea cat a evoluat si pentru a le pune mai tarziu in albumul bebelusului.

4. Acum ca ai un bust de invidiat, fara a apela la implanturi, poarta un sutien sexy.
5. Schimbarile hormonale din timpul sarcinii te vor face sa iei decizii caudate si pripite. Incearca sa rezisti acestor porniri si nu face schimbari radicale, cum ar fi sa-ti tai parul scurt.
6. Ai grija de tine. Pune-ti un scaunel sau o cutie de carton la picioare atunci cand esti la birou, iar acasa evita sa stai cu picioarele atarnate, eventual ridica-le pe o perna.

Expertii recomanda sa dormi mai mult pe partea stanga in timpul sarcinii, acest lucru sporind circulatia sangelui catre bebelus.
De asemenea, poti sa-ti faci singura masaj. Ia doua mingi de tenis, pune-le intr-o soseta si, in timp ce stai pe scaun, pozitioneaza-le intre spate si spatarul scaunului. Atunci cand te misti, vei avea parte de un masaj fara efort.

7. Fa sport. Sportul in timpul sarcinii te ajuta atat in sarcina, cat si in timpul nasterii si dupa. Nu-ti fie teama sa fii activa in timpul sarcinii, dar intreaba-ti medicul ce sporturi ai voie sa practici si ce nu ai voie.
8. Aromoterapia este un termen foarte folosit in ultima vreme, dar este confirmat stiintific, ca aromele stimuleaza centrii emotionali din creier. Din moment ce acum ai nevoie de relaxare, cauta arome de vanilie sau levantica.

9. Nu-ti schimba stilul vestimentar. Daca esti genul care poarta pantaloni trei sferturi si bluze mulate, nu incepe sa porti rochii lalai si camasile sotului. Nu ai de ce sa incerci sa iti ascunzi burtica. Bineinteles ca asta nu inseama sa porti aceleasi tricouri pe care le aveai inainte si in care nu mai incapi. Cumpara-ti niste tricouri cu un numar mai mare, care sa-ti acopere burta.

10. Straluceste. Mitul potrivit caruia femeile pur si simplu stralucesc atunci cand sunt insarcinate, nu este mai mult decat …un mit. Greturile, oboseala, petele care apar pe piele si celelalte simptome' ale sarcinii, nu creeaza un look chiar stralucitor.
Dar asta nu inseamna ca nu-ti poti fabrica un astfel de look. Fii tot timpul ingrijita, machiata si vesela. Nu trebuie sa arati ca o femeie epuizata.

11. Ai grija de picioarele tale. Picioarele au mult de suferit in timpul sarcinii. Ai grija de ele, urmand sfaturile de mai jos:
– poarta incaltaminte cu toc jos, nu neaparat cu talpa plata.
– cauta incaltaminte in curele, care se pot largi atunci cand ti se umfla picioarele
– trateaza-ti picioarele la sfarsitul zilei cu o baie si un masaj

12. Scrie-i copilului tau. Intra in contact cu bebeluslui tau chair inainte de a se naste, scriindu-i o scrisoare, o poezie, o poveste sau realizandu-i un desen.
13. Uita ca esti insarcinata. Pe langa a manca sanatos, a face sport, a avea grija de tine si de bebelus in general, cel mai sanatos lucru pe care il poti face in timpul sarcinii este sa uiti ca esti insarcinata.

Iata cateva metode prin care poti face asta:
– evadeaza intr-un alt timp si spatiu, citind o carte care te transpune intr-o alta lume, sau pur si simplu visand cu ochii deschisi
– pluteste. A fi in apa este o adevarata placere in timpul sarcinii, te simti usoara, libera. Aboneaza-te la o piscina si mergi regulat la inot.
– razi. Inchiriaza o comedie si simte-te bine.

Foto: HEPTA/PHOTONONSTOP.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Dezvoltarea sarcinii