Cum sa linistesti rapid un copil care plange. 3 metode de la medici

Toti parintii stiu ca uneori bebelusii plang fara un motiv aparent. Iata cum sa linistesti rapid un copil care plange, folosind 3 metode de la medici.

Nu intotdeauna un plans inseamna „hraneste-ma”, „schimba-ma” sau „ma doare”. Uneori bebelusul plange din nevoia de a primi atentia parintilor, alteori pentru ca sunt agitati si motivele de acest gen pot continua.
Daca esti sigur ca bebelusul tau nu are nevoie de palpabil, precum hrana, insa plange si nu stii cum sa il linistesti, poti folosi una din aceste 3 metode pentru a il calma in cateva secunde.

Cum sa linistesti rapid un copil care plange

Soptitul in ureche

Ai un bebelus nou nascut care plange, insa nu pare a avea un motiv? Iata metoda recomandata de Dr. Harvey Karp, un renumit pedriatru mai ales in randul vedetelor de la Hollywood.

Cum aplici metoda:

Stii cum ii faci cuiva semn sa vorbeasca mai incet? Incearca sa reproduci exact acel „shhhh” aproape de urechea bebelusului tau, doar ca ceva mai tare.
Desi multi considera metoda neortodoxa, in realitate, medicul explica cum, in uter, bebelusul are parte de mult mai mult zgomot decat atunci cand vine pe lume.
Metoda functioneaza foarte bine in primele saptamani de viata, iar zgomotul produs in acest mod in apropiere de urechea bebelusului imita bine zgomotul pe care bebe il aude in burtica: circulatia sangelui in organismul mamei.

Tinutul bebelusului la unghi de 45 de grade

Un alt medic pediatru, de aceasta data Dr. Robert Hamilton, a descoperit o alta metoda de a linisti un bebelus care plange in cateva secunde.

Cum aplici metoda:

Ridica bebelusul cu burtica in jos si impreuneaza-i mainile in fata. Degetul mare si cel aratator de la mana care ii sustine bebelusului manutele impreunate trebuie sa ii sustina si capul, fiind pozitionate in zona barbiei.
Cu cealalta mana sustine-i funduletul si tinandu-l usor inclinat inspre fata, leagana-l sus-jos, apoi leagana-i usor doar funduletul.
Medicul demonstreaza metoda pe un copil ce tocmai a fost vaccinat si reuseste sa il calmeze in cateva clipe.

Leganatul pe picioare

Nu degeaba foloseau si bunicii nostri aceasta metoda: functioneaza de minune! Mai ales in situatiile in care cei mici au colici, aceasta metoda ii calmeaza si le poate diminua considerabil durerile.

Cum aplici metoda:

Asaza-te pe un fotoliu sau o canapea joasa, intr-o pozitie comoda, genunchii mai sus de bazin.
Asaza bebelusul pe picioarele tale, cu capul catre genunchi si fata intr-una din laterale.
Mangaie-l usor pe spate si leagana picioarele usor stanga-dreapta pana cand se linisteste si adoarme.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Bebelusul