4 boli de toamnă

La viroze, gripe și răceli ne așteptăm, dar toamna vine la pachet cu o mulțime de alte probleme. Uite 4 boli de toamnă cu incidență mare în rândul adulților și copiilor.

Alergii

În general, ne gândim la alergii ca la afecțiuni de primăvară, dar toamna simptomele alergiilor de acutizează, la fel, cei care în mod normal au dificultăți respiratorii sau au avut vreun episod de astm resimt venirea toamnei.
Polen, fum, praf, mirosuri puternice au drept consedințe dificultăți de respirație, crize de strănut sau tuse. Evitarea alergenilor pe cât posibil, precum și administrarea de preparate naturiste, care ajută la ameliorarea simptomelor caracteristice alergiilor și la întărirea imunității pot fi de folos.

Durerile articulare

Durerile reumatice, articulare, spondiloza, durerile de genunchi sau la nivelul șoldurilor- sunt afecțiuni ale căror simptome se intensific toamna, din cauza frigului și umezelii, precum și a schimbărilor de temperatură. Îmbracă-te adecvat vremii, în straturi, eventual, pentru a preveni supraîncălzirea și diferența mare de temperatură între exterior și interior, masează zonele dureroase cu preparate specifice și nu uita de exercițiile de gimnastică medicală. Copiii sunt mai puțin afectați de aceste probleme, dar și ei resimt mai tare durerile provocate de anumite lovituri, contuzii etc.

Gastrita

Schimbarea alimentației poate provoca tulburări digestive și poate agrava gastritele.
Evită să consumi cafea sau alcool, mâncăruri foarte fierbinți sau condimentare și încearcă să nu sari peste orele de somn, oboseala agravând gastrita.

Laringite, faringite, alte boli respiratorii

Faringitele și laringitele își fac de cap la început de toamnă – inflamarea amigdalelor, dureri de gât, tuse și febră caracterizează aceste afecțiuni. În general, în cazul afecțiunilor respiratorii, sunt afectate și căile superioare și inferioare și apar complicații. Este bine să le tratezi din pripă, pentru a evita prelungire bolii. În afară de tratamentul prescris de medic este de folos adminsitrarea de preparate naturiste, de lichide calde (supa de pui – curat – este un remediu excelent în astfel de cazuri, la fel ca și ceaiurile calde, cu miere.

Fieldset

 

Verificare


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Copilul tau