4 produse naturale pentru curățenie

Dai prea mulți bani pe produsele pentru curățenie? 4 produse naturale pentru curățenie te ajută să faci casa lună mai ieftin și fără efecte secundare pentru sănătatea ta și a familei.

Bicarbonat de sodiu

Te scapă de mirosurile neplăcute din frigider sau din covoare și poate fi folosit pe post de produs unviersal pentru curățenie . Dacă ai ars mâncarea și nu poți curăța vasul fără să-l deteriorezi, pune puțin bicarbonat și adaugă o cană de apă clocotită. Lasă să acționeze câteva ore și apoi spală vasul, fără să freci.

Folosește un amestec de 3 părți de bicarbonat și o parte de apă pentru a curăța aragazul sau alte suprafețe pătate. Bicarbonatul de sodiu te ajută și să desfunzi țevile – toarnă un sfert de cană de bicarbonat în scurgere și apoi varsă jumătate de litru de apă fierbinte în chiuveta sau cada de desfundat.

Lămâie

E drept că lămâile s-au scumpit mult, dar o lămâie tot te costă mai puțin decât un produs chimic de curățenie și are aceleași beneficii, curățând însă mult mai natural. Lămâia te ajută să scapi de petele de pe faianță sau greșie și conferă luciu suprafețelor emailate. Uleiul esențial de lămâie are și un efect antibacterian și antiseptic și previne inclusiv apariția mucegaiului. Dacă freci cu puțină zeamă de lămâie robinetele cureți depunerile de piatră și împiedici formarea de noi depuneri pentru o perioadă îndelungată.

Oțet

Amestecă părți egale de apă și oțet într-o sticlă cu pulverizator și poți folosi soluția pentru a curăța cam toate suprafețele. Oțetul are și proprietăți dezinfectante și odorizante, iar misorul dispare atunci când aburii de oțet de evaporă.

Orezorz curatenie

Poți folosi orez pentru a curăța depunerile din sticle sau vase mici înguste. Pune 1-2 lingurițe de orez crud în vasul care trebuie curățat, adaugă 2 căni de apă caldă (nu fiartă) și folosind mâna pe post de capac, agită bine recipientul de curățat. Orezul va 'agăța' imediat depunerile și acestea vor fi îndepărtate fără a fi nevoie să folosești vreo perie sau alte substanțe. Cu ajutorul orezului poți curăța și râșnița de cafea de resturile uleioase care s-au depus pe perete. Pune boabe de orez crud până când acoperă paletele și rășnește. Poți folosi boabele de orez amestecându-le cu puțin bicarbonat și apă, pentru a obține o pastă de curățare foarte eficientă și abrazivă, dar care nu distruge suprafețele.

 

foto Shutterstock


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Familie