4 trucuri care te ajută să slăbești ușor

Mici trucuri pot avea mari efecte atunci când este vorba despre lupta cu kilogramele în plus. Uite 3 trucuri simple care te ajută să slăbești mai ușor. Încearcă-le – n-ai nimic de pierdur, în afară de kilograme!

Renunță la sosuri

Noi credem că mâncăm dietetic, dar o lingură de sos pusă peste salata de regim ne sabotează toate eforturile.O salată verde înecată în maioneză sau sos de brânză nu va da rezultate – 2-3 lnguri dintr-un astfel de sos valorează peste 35- de calorii! Folosește un sos de mustar cu iaurt și adaugă în salatele tale cimbru sau chimen, pentru un plus de gust, dar un minus de calorii.

O măsură mai mică

Ai încercat probabil trucul de a-ți cumpăra un obiect de îmbrăcăminte mai mic. Și nu a funcționat. Ce te-aar putea motiva este însă să cumperi ceva ce îți dorești cu adevărat, dar care costă mult. În acest fel, parcă nu-ți va mai veni să te îndopi și să trișezi când știi că ai făcut o investitie serioasă. Te mai poate ajuta să rogi pe cineva să prelucreze în Photoshop o poza de-a ta  plinuță astfel încât să vezi ce bine ți -ar sta mai subțirică sau să lipești undeva o imaginea de-a ta la – 15 kilograme, pentru a-ți aminti că poți! Căci o cură de slăbire începe mai ăntâi în propria noastră mine – spun psihologii.

Schimbă veselaslabit

Mănâncă în farfurii de culoare albastră sau violet. Studiile arată că aceste culori inhibă senzația de foame, în timp ce roșu, galben sau portocaliu induc un apetit feroce.

Redu treptat porția

Un truc dat de nutriționiști este să înjumătățești porția – nu dintr-o dată, pentru a nu te simți pedepsită, ci reducând câte o lingură din porția pe care ți-o pui normal în farfurie, pe parcursul unei săptămâni.

Sigur că aceste trucuri nu te ajută de unele singure să slăbești – pentru a scăpa sănătos de kilograme, ai nevoie și de un pic de mișcare. Uite un tabel de activități și calorii consumate dacă faci aceste activități timp de 30 de minute

foto Shutterstock

Când faci sport

Mountain biking 300
Jogging/alergare 250
Tenis 250
Urcuş pe munte 250
Ciclism amator 240
Golf 180
Scufundări 180
Călărie 150
Mers alert 100

 

Prin oraş TITLU

Urcatul scărilor 300
Plimbare de plăcere 145
Cumpărături (cu bagaje de cărat) 70
Stat la cafea 40

 

Outdoor

Fotbal 200
Oină 180
Tunsul ierbii 160
Spălatul maşinii 150
Plivitul buruienilor 140

 

Pe plajă TITLU

Volei 250
Frisbee (jocul cu discul) 200
|not în mare 200
Plimbare pe plajă 150
Construit castele de nisip 140
Stat la plajă 45

 

Prin casă TITLU

Aspirat 150
Sex 120
Gătit 100
Spălat 95
Jucat cărţi 55

URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Dieta, nutritie, sport