5 lucruri pe care educatoarea copilului tău ar vrea să le știi când îl duci la grădiniță

Prima zi de grădiniță este una plină de emoții atât pentru copii, dar mai ales pentru părinți și provocările sunt multe și pentru cei mici și pentru cei mari.

O educatoare cu o experiență de peste 10 ani spune că, de-a lungul timpului, a întâlnit tot felul de părinți și copii și s-a confruntat cu tot felul de situații, unele mai delicate decât altele.

Ea susține că sunt câteva lucruri pe care și-ar dori ca părinții să le știe înainte de a-și da copii la grădiniță.

Știm ce facem

Nu te lăsa păcălită de bufnița zâmbitoare care te întâmpină la ușa de la intrarea în clasă. Chiar dacă grădinița arată ca un loc de joacă, educatoarele au studii la care de multe ori nici nu te aștepți. Avem experiență în lucrul cu copiii și am deprins aptitudini ce ne ajută să avem grijă de toți copiii și să fim atente la ei. Dincolo de fețele noastre zâmbitoare, suntem experte în ceea ce facem și vrem același lucru ca și tine: tot ce este mai bun pentru copilul tău.

Copilul tău e atent la tot

Dacă acei oameni de la CIA ar fi fost mai deștepți, probabil ar fi recrutat copii de patru-cinci ani ca spioni, pentru a afla cele mai ascunse secrete ale lumii. Copilul tău este maestru în a părea dezinteresat de ce este în jurul lui, în timp ce ascultă și vede tot ce se întâmplă. Indiferent care este subiectul disputei dintre tine și soțul tău și ce cuvinte sau gesturi nepotrivite folosești, copilul tău înregistrează. De cele mai multe ori ai impresia că nu este atent, dar asta nu este adevărat. Vede tot și la un moment dat va împărtăși cu ceilalți. Ne va spune despre aceste lucruri exact în mijlocul poveștii despre unicornul care salvează regatul pisicilor. Pentru binele vostru, al copilului și al nostru, ai grijă ce faci în preajma micuților, chiar și atunci când ai impresia că nu sunt atenți. Acum se conturază adulții de mâine. Ajută-i să fie cei mai buni!

Îți promitem că vom nu vom crede decât jumătate din ceea ce spune despre voi, dacă ne promiteți că veți crede doar jumătate din ce spune despre noi

Copiii de patru-cinci ani au o imaginație incredibilă, iar poveștile lor sunt răvășitoare. Ei nu țin minte sau nu înțeleg exact ce se petrece în jurul lor și atunci au darul de a umple golul cu ce le dictează imaginația. Dulceața ta de copil ne va povesti cu drag despre ce se întâmplă la voi în casă și, cu cât îți dorești mai mult ca un anumit lucru să rămână în intimitate, cu atât mai mari sunt șansele ca acel lucru să ne fie povestit ( în varianta adaptată de el) la prima oră de dimineață.

Același lucru este valabil și cu ce se întâmplă în clasă. Nu fiecare moment petrecut în această cameră este perfect (șocant, da, știu!). Dacă promiți să nu te grăbești să ne judeci pentru greșelile ocazionale, promitem să nu te judecăm nici noi pentru limbajul creativ de care dai dovadă la semafor când un alt șofer ți-a tăiat calea. Ei bine, da, copilul tău ne spune!

Copilul tău nu este perfect

Nici nu trebuie să fie perfect. Copiii de patru-cinci sunt niște creaturi micuțe și ciudate. Mănâncă lipici, își ling colegii, uită să meargă la baie. De asemenea, lovesc, țipă și spun lucruri urâte. Noi înțelegem că aceste lucuri nu sunt deloc ok, dar nu facem un capăt de lume din asta. Nu este cazul să-ți ceri scuze de fiecare dată când copilul tău face o boacănă. Ăsta este motivul pentru care l-ai adus la grădiniță, să învețe și să încerce lucruri noi. Chiar dacă lucrurile noi nu ies așa de bine din prima. Scopul nostru este să educăm copilul și să scoatem tot ce este mai bun din el. Așa că nu face o tragedie din toate boacănele lor și nu te rușina să te amuzi pe seama lor (nu în fața copiilor, desigur!)

Avem scopuri comune

Este adevărat. Disciplinarea unui copil nu este sub nicio formă un atac. În momentul în care oferim sugestii, nu înseamnă că te judecăm. Educatoarele ajung educatoare dintr-un motiv foarte simplu: iubesc copiii. Iubim și copilul tău. În timpul vacanței de vară ne gândim cum să le organizăm un an de grădiniță grozav, de neuitat. Mereu ne rămân în suflet copiii care au fost în clasa noastră. Știm că dragostea noastră este o umbră pală pe lângă cea pe care le-o porți tu, dar asta nu înseamnă că nu ne implicăm 100% în ceea ce facem. Muncim tot timpul ca ei să învețe tot ce pot învăța și să le oferim ceea ce au nevoie.

Sursa: scarymommy.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Copilul tau