5 moduri in care sa formezi o legatura INDESTRUCTIBILA cu fetita ta

Desi probabil toate mamele isi doresc asta, nu toate relatiile mama-fiica sunt la fel de stranse. Ca in orice alta relatie, legatura dintre o mama si fetita ei e supusa frevent incercarilor. Uite cum sa iti consolidezi relatia cu fetita ta si sa formezi o legatura indestructibila.

1. Las-o sa-ti vorbeasca, ascult-o mai mult

Se stie ca femeile vorbesc mai mult decat barbatii, iar fetita ta are probabil aceleasi instincte.
Gaseste momentele potrivite in care sa asculti pe indelete tot ce are de spus. Pune intrebari deschise (care nu necesita un raspuns de tip „da/nu”) si asculta tot ce are de spus.
Nu incerca mereu sa dai sfaturi. Sigur stii cum e, si tu te plangi la o prietena de o problema insa nu intotdeauna pentru ca astepti o rezolvare. Uneori e doar pentru ca te ajuta sa-ti iei unele probleme de pe cap, discutand despre ele.

2. Cauta sa te apropii de ea prin lucrurile care-i plac

Muzica? Dans? Sport? Moda, poate? Incearca sa gasesti o pasiune comuna si sa petreceti timp impreuna facand acelasi lucru. Acest lucru va va apropia ca pe doua prietene si relatia voastra va fi consolidata.

3. Nu reactiona negativ

Poate iti vine sa ii spui ca exagereaza in ceea ce priveste o persoana, o intamplare, un moment. Poate iti vine sa-i spui ca nu gandeste corect.
Incearca sa faci toate aceste lucruri prin intrebari, care sa o duca pe ea la aceasta concluzie, nu sa ii spui cum e de fapt corect.
De ce? Pentru ca daca reactionezi negativ, ea nu va mai veni la tine pentru a se confesa. Se va teme de reactia ta si isi va ascunde trairile, iar asta nu e deloc sanatos pentru reactia voastra.

4. Invat-o ce tu stii deja

Probabil ca ai frecvent momente in care te gandesti „eu sunt mama ei, eu stiu mai bine”. Da, dar invat-o si pe ea de ce tu stii mai bine.
In definitiv, e important ca un volum din experienta de viata pe care tu ai acumulat-o sa o transmiti mai departe, deoarece intr-o zi i-ar putea fi de folos.
Nu degeaba exista vorba „invata din greselile altora, ca n-ai timp sa le faci pe toate”, nu crezi?

5. Discuta cu ea despre relatii

Cand vine momentul, iar fata ta a crescut vazand cu ochii, discuta cu ea despre relatii.
Fetele vorbesc intre ele, insa de multe ori geloziile si competitivitatea dintre ele (nu neaparat in ceea ce priveste baietii, dar si in acest sens) le impiedica sa-si vrea binele una celeilalte.
Tu in schimb ii vrei binele. Asigura-te ca stie asta.
Asa o vei invata cum trebuie sa arate o buna comunicare intre doua prietene. Asa te vei asigura ca ea se simte relaxata intre prietenii/prietenele din anturajul sau si ca nu isi schimba felul de a fi doar pentru a se integra.
Nu in ultimul rand, exemplul e cel mai bun mod de a invata. Daca tu ai o relatie sanatoasa cu tatal ei, ea va vedea modelul vostru ca pe un exemplu si va tinde spre aceleasi orizonturi mai tarziu in viata.

Sursa articol: Familyshare.com

Sursa imagine: 123rf


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Copilul tau