5 pericole care iti pot afecta sarcina

Pe toata perioada de sarcina trebuie sa ai mare grija atat de tine cat si de bebe.

Pastrarea unui mediu sanatos pentru tine si copilul tau presupune si ca ar trebui sa te gandesti la actiuni pe care le faci in fiecare zi si la efectele pe care le-ar putea avea asupra corpului tau.

Iata cateva lucruri de care trebuie sa te feresti in perioada sarcinii:

Insecticide

Contactul intamplator cu un insecticid nu afecteaza copilul. Este daunatoare expunerea repetata la o substanta chimica, in timp. Nivelurile ridicate de expunere sunt asociate cu malformatii de la nastere.

Daca ai insecte nedorite in casa, incearca sa eviti spray-urile si foloseste alternative nechimice.

Produse de uz gospodaresc

Produsele de curatenie nu iti vor afecta copilul , dar evita produsele foarte toxice.Mirosurile foarte puternice inhalate pot cauza anomalii congenitale ale copilului.

Cele mai toxice produse de curatenie sunt cele pentru curatarea cuptorului sau desfundarea tevilor. Si cele pe baza de clor ar trebui folosite cu precautie.

Daca esti nerabdatoare sa decorezi camera copilului, incearca sa nu o faci in ultimele saptamani de sarcina. Vopselele industriale contin substante chimice si solventi care-ti pot pune in pericol sarcina. Solventii continuti de ele cresc riscul de malformatii congenitale la fat si de avort spontan.

Medicii te sfatuiesc sa eviti camerele proaspat zugravite timp de cel putin 2 zile de la terminarea reconditionarii ei.

Cremele care contin vitamina A – Folosirea in exces a retinolului (vitamina A) poate provoca malformatii ale sistemului nervos.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Sanatate