5 trucuri ca să-l îmbraci mai ușor

Unul dintre cele mai dificile aspecte ale îmbrăcatului bebelușului începând de la vârsta de nouă-zece luni este să-l convingi să coopereze. La un an ar putea să se agite și să reziste eforturilor tale de a-l îmbrăca, iar la doi, trei ani ar putea spune „Nu! și să refuze să se îmbrace. Iată câteva sfaturi ca să-l îmbraci mai ușor:

 

1. Folosește distragerea atenției. S-ar putea să constați că este mult mai ușor să-l îmbraci pe copil în timp ce este ocupat cu o carte sau cu o jucărie interesantă ori se joacă cu păpușile sau cu mașinuțele.

 

2. Fii fermă. Dacă are un temperament maleabil, vei reuși probabil să-i înfrângi rezistența pur și simplu prin fermitate.

 

3. Oferă-i opțiuni. În cazul în care copilul obține e dorește și tu la fel, câștigați amândoi. Oferă-i două sau trei tricouri între care să aleagă, de exemplu. Lăsându-l pe el să decidă, se va simți stăpân pe situație și va fi mai cooperant. Iar tu îți vei atinge scopul, acela de a-l îmbrăca fără ceartă.

 

4. Alocă mult timp. Astfel, îi vei putea spune copilului: „Vrei să te îmbraci acum sau peste două minute? După ce va alege „peste două minute de câteva ori, ar putea fi pregătit să te lase să-l îmbraci fără să se împotrivească. Sau poate vei reuși să-i pui câte o șosetă sau altceva de fiecare dată când deschizi subiectul. Până la urmă, va fi îmbrăcat complet.

 

5. Fă-i pe plac. Uneori merită să-l lași pe copil să facă așa cum vrea. Dacă fiica ta încăpățânată vrea să poarte acelși tricou verde în fiecare zi și face o criză de nervi dacă nu o lași, spală-l zilnic și fă-i pe plac. Este cu siguranță mai bine decât să te lupți să o îmbraci în fiecare zi. Dacă vrea să poarte doar rochii, cumpără-i multe rochii ușor de spălat. Poate că preferă haine de o anumită culoare sau dintr-un anumit material. Și în acest caz, dacă nu reușești prin nicio metodă să o convingi să se îmbrace cu ce i-ai ales, ar putea fi mai ușor dacă i-ai face pe plac.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Pas cu pas