5 vinuri medicinale- cum să le prepari

Pentru prepararea acestor vinuri medicinale se folosesc plante verzi sau uscate. Vinurile medicinale întăresc imunitatea, te scapă de anemie, tratează broșita sau previn îmbătrânirea. Uite cum prepari și tu vinuri medicinale.

 

Vin de vâsc

350 de grame de vâsc mărunțit se lasă la macerat într-un litru de vin (curat, de casă), timp de 8 zile. Vinul de vâsc de administrează zilnic, în 3 reprize (a câte 50 ml) și este un excelent tonic cardiac și remediu anticangerigen.

Vin de varză

10 frunze de varză proaspătă, tocate mărunt și frământate cu mâna, pentru a se înmuia se fierb într-un litru de vin, timp de 10 minute, la foc mic. Vasul se lasă acoperit timp de 15 minute, apoi se strecoară. Din amestec se beau 3 păhărele pe zi – vinul de varză calmând durerile reumatice și cele provocate de gută.

Vin de salvie

100 g de frunze uscate de salvie se pun la macerat într-un litru de vin de casă, timp de 10-14 zile. Din acest preparat se beau 1-3 linguri pe zi ca remediu pentru surmenajul fizic sau psihic, astenii și anixietate.

Vin de usturoi

4 căpățâni de usturoi pisat se lasă la macerat în 500 ml de vin alb. În fiecare zi, pe stomacul gol, persoanele care au probleme cu bila pot lua câte o linguriță din acest preparat, care este și un excelent remediu pentru întărirea imunității.

Vin de pătrunjel

2 legături mari de pătrunjel se fierb la foc mic într-un litru de vin. După ce fiertura se răcesște, se adaugă o jumătate de borcan mare de miere. Se ia câte o lingură din acest preparat, care este un excelent tonic cardiac.

foto Shutterstock

 


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din _headline