6 boli provocate de computer

Petrece prea mult timp la computer sau cu Playstation-ul? Ai grijă să nu facă vreuna dintre aceste boli. Uite ce boli ciudate declanșează computerul folosit excesiv.

Efectul Tetris

La multă vreme după ce s-au îndepărtat de ecran, copiii văd blocurile din jocul de Tetris în fața ochilor (la propiu) sau le suprapun imaginar peste elemente din realitate.

Glaucom

Problemele de vedere sunt cele mai frecvent întâlnite printre împătimiții jocurilor de computer, iar unele studii au demonstrat că există o legătură între folosirea prelungită a computerului și riscul de glaucom, în special pentru cei care suferă deja de miopie.

 Sindromul Guitar Hero

Nu este o afeciune inventată – sindromul Guitar Hero îi afectează pe cei mai mulți dintre pasionații jocului – graficul care folosește drept interfață a jocului li se întipărește pe retină și apare suprapus la multă vreme după ce juniorul nu mai este în fața jocului.

Sindromul de tunel carpian

Acesta este un sindrom asociat în mod obișnuit cu folosirea îndelungată a comptuerului,  dar riscul este cu atât mai mare cu cât petreci mult timp pe computer jucându-te jucându-te.

 

Nintendonitătetris

Este denumirea nu foarte medicală atribuită afecțiunii care apare la utilizatorii de Nintendo și care se cararterizează prin rănirea tendoanelor de la mâini și încheieturi. Întinderi de ligamente sunt des diagnosticate la cei care joacă mult sport pe Wii, pasionații de Wii ajungând des și prin camera de gardă a spitalelor, după ce, prinși de joc, se accidentează, lovindu-se de mobilierul de prin cameră.

Degetul de Playstation

Numită 'Degetul de Playstation', afecțiunea apare la cei care utilizează vreme îndelungată un e-pad controller și se caracterizează prin amorțirea degetelor, deformarea lor și apariția de bășici cauzate de folosirea repetitivă a aceleiași mișcări.

 


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Copilul tau