6 remedii naturiste care te scapă de insomnie

Ai probleme cu somnul? Nu poți adormi sau te perpelești toată noaptea?: nu te îndopa cu somnifere, care dau dependență și au și alte efecte secundare. Încearcă aceste remedii naturiste care te scapă de rapid insomnie.

 

Infuzie de cimbru

Bea seara, înainte de culcare, o infuzie de cimbru (cam 2 g de plantă uscată la o cană de 250 ml), îndulcită cu o linguriță de miere

Comprese cu dafin

Pune câteva frunze de dafin în învelitoarea de pernă sau, mai bine, aplică direct pe frunte comprese cu frunze de dafin înmuiate timp de 10 minute în apă fierbinte (și lăsate să se răcească puțin, ca să nu opărești pielea).

Lapte cu scorțișoară

Bea cu o jumătatea de oră înainte de culcare o cană de lapte cald, în care ai pus o jumătate de linguriță de scorțișoară (pudră) și una de miere.

Nucșoară

Pune dimineața la macerat 2 lingurițe de nucșoară într-o cană cu apă fiartă și răcită. Bea amestecul înainte de culcare (îl poți îndulci sau nu cu miere).

Bere

Pune 250 ml de bere blondă pe aragaz și lasă la foc mic până aproape de punctul de fierbere. Adaugă 2 lingurițe de miere când s-a răcit puțin și bea amestecul înainte de culcare.

Anason și vin

Prepară o infuzie din 300 ml de vin (natural, fără chimicale) și 3 lingurițe de anason – lasă vinul să fiarbă cu anasonul timp de 3 minute, apoi lasă să se răcească timp de o oră. Strecoară anasonul, pue într-o sticlă (din sticlă, nu plastic) preparatul din care servești o 2 linguri seara, înainte de culcare.

foto Shutterstock

 

 

 


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Feminin