Chiar daca nu ti se intampla toate acestea, trebuie sa recunosti ca vasele spalate ocazional de sotul tau sau micile reparatii pe care le face prin casa (eventual dupa lungi insistente din partea ta) nu sunt de ajuns ca sa fii pe deplin multumita. Ai nevoie de ceva mai mult. Ce femeie nu viseaza la un sot tandru, priceput, sexi si care sa aduca si destui bani in casa?

Ne-am gandit ca este timpul sa actionezi, facand loc si altor barbati in viata ta.
Nu te ingrijora, nu e vorba de poligamie, ci numai despre cum sa obtii de la sotul tau (unicul!) tot ceea ce-ti doresti si meriti.

1. GOSPODARUL

Femeia nu numai ca spala, calca, gateste, are grija de copii, dar se mai intampla ca tot ea sa cheme instalatorul sau sa duca masina la service. In plus, merge la serviciu, ba aspira chiar la o cariera. Desigur, nu-i poti cere sotului sa se priceapa la toate reparatiile din casa si sa nu neglijeze nici un pic treburile casnice. Ai insa nevoie de ajutorul lui, mai ales la batutul cuielor sau la schimbarea unei garnituri.

  • Cum sa ai un sot priceput in ale gospodariei?
  • Nu e cazul sa-ti asumi toate responsabilitatile casei (sincer vorbind, nici nu poti), ca sa-l scutesti numai pentru ca vine obosit de la serviciu.
  • Incearca sa-l atragi de partea ta, stabilind raspunderile fiecaruia. Depinde de tine sa-i arati cat de placut poate fi sa faceti curat impreuna sau sa rezolvati umar la umar micile reparatii in casa.
  • Fii realista insa: niciodata nu va sterge praful la fel de bine ca tine si nici nu va avea aceleasi rezultate la spalatul vaselor. Dar asta nu inseamna sa-l critici, ci, dimpotriva, sa-l incurajezi in initiativele lui gospodaresti, chiar sa-l lauzi.
  • Daca este genul de barbat neindemanatic, exista solutii. Desi stii bine ca e in stare sa-si dea cu ciocanul peste degete sau sa uite vreo piesa pe dinafara cand repara' fierul de calcat, nu te enerva. Asista-l in incercarile sale de mesterul-repara-tot' iar, daca tu te pricepi mai bine, ghideaza-l cu discretie.

2. COMUNICATIVUL

Cand vii acasa dupa o zi de munca, e foarte placut sa palavragesti cu ai tai despre ce s-a mai intamplat. Dar ce te faci cand sotul tau e mai tot timpul tacut? Sau pare ca te asculta foarte atent, dar dupa privirea lui iti dai seama ca se gandeste in alta parte.
Exista, desigur, si soti vorbareti, dar, de cele mai multe ori, nu vorbesc decat despre ei insisi si propriile realizari, caci le cam place sa se auda vorbind. Cel mai important lucru insa este sa vorbeasca cu tine, nu doar catre tine (situatie in care apare acea plictiseala care distruge multe cupluri.

  • Cum sa ai un sot atent si comunicativ
  • In primul rand, evita sa-i vorbesti cand stii ca e preocupat de altceva. Fii rezonabila, nu poate fi atent tot timpul doar la tine.
  • Gaseste subiecte de discutie interesante, cere-i parerea si arata-i cat de importanta e aceasta pentru tine. E bine sa-ti dezvaluie problemele pe care le are si sa-ti ceara sfatul, dar daca e genul care vorbeste numai despre sine, trebuie sa-i corectezi atitudinea.
  • Ocoleste-i privirea si, in mod discret, fa-l sa-ti inteleaga dezinteresul pentru nesfarsitele-i dizertatii despre problemele de la birou.
  • Puteti face chiar o mica intelegere: fiecare are dreptul la replica, dar si obligatia de a-l asculta pe celalalt.

3. CUCERITORUL

In casniciile care dureaza de ani buni, plictiseala se poate instala atat de discret, incat nici nu-ti mai dai seama cand ai inceput sa simti ca parca ai dormi in pat cu un frate'. Cand ajungi sa iti cunosti foarte bine partenerul, relatia sexuala tinde sa devina rutina sau sa se stinga treptat, fara ca macar sa-i mai simti lipsa.
In plus, grijile zilnice, copiii, oboseala de fiecare zi nu intetesc nici ele focul pasiunii. Si, chiar daca atractia fizica dintre voi se va stinge, nu-i asa ca ti-ai dori un sot care si dupa zece ani de casnicie sa te atraga ca in prima zi?

  • Cum sa ai un sot sexi
  • Daca pornesti de la ideea ca iti cunosti prea bine partenerul, ca stii exact ce-i place, iar el stie cum sa te satisfaca, nu ai prea multe sanse sa mentii flacara aprinsa.
  • Este foarte important sa intelegi ca, o data cu varsta, asteptarile legate de sex se modifica. Atat barbatii, cat si femeile vor tot mai mult sau altceva de la o relatie sexuala. De aceea, varsta partenerilor sau vechimea relatiei nu sunt un impediment pentru a incerca lucruri noi in dormitor.
  • Chiar daca el nu da semne ca ar vrea ceva nou, nu te lasa amagita si fa tu primul pas.
  • (Atentie! Daca partenerul tau a depasit punctul de maxima activitate sexuala, s-ar putea sa aiba nevoie de o excitare mai intensa – dar asta nu este o problema, nu-i asa?)
  • Preia initiativa si fii sigura ca sarutarile si mangaierile tale, intr-o noua varianta', vor da roade, iar el iti va raspunde pe masura.

4. TATAL PERFECT

In familia moderna, tatal are un rol din ce in ce mai important. Studii recente arata tatal perfectcat de puternic si hotarator este atasamentul copilului fata de tata. Si totusi, multe femei se plang ca sotii lor nu acorda suficient interes copiilor. Prea ocupati cu serviciul, ei se limiteaza la o plimbare cu micutul sau, ocazional, ii supravegheaza lectiile, dar de multe ori sunt absenti la cele mai importante sau dificile momente – nu ei sunt cei care se trezesc noaptea cand cel mic are febra si nici nu-i prea vezi prin preaj-ma cand trebuie schimbate scutecele.

Pe de alta parte, cele mai multe mame nu au incredere in priceperea sotului daca este vorba despre copii. Poate ca stie sa-i cumpere o jucarie sau sa-i stearga nasucul, dar oare ar fi in stare sa-i pregateasca cum trebuie o mancare sau sa-l imbrace asa incat sa nu-i fie frig, dar nici sa nu transpire?

  • Cum sa formezi un super-tatic
  • Relatia copilului cu mama este cu totul speciala. Dar nu uita ca tu nu esti singurul parinte. Stimuleaza-ti sotul sa se ocupe cat mai mult de copil, sa se joace impreuna si sa-i poarte efectiv de grija.
  • Ai incredere in aptitudinile lui de tata. Poate ca nu se pricepe sa faca unele lucruri la fel de bine ca tine, dar isi iubeste copilul, iar simtul patern nu va ingadui sa i se intample ceva rau micutului.
  • Daca atitudinea lui fata de copil difera de a ta, nu inseamna neaparat ca e gresita. Prin criticile tale nu vei face decat sa-l indepartezi de copil si, in plus, sa te incarci cu si mai multe raspunderi.