6 tipuri de mama pe care orice mama le uraste

Mamele sunt cele mai tari, asta este cat se poate de clar pentru ca nu gasesti nicaieri in lume pe cineva mai dedicat, ma iubitor si mai special.

Insa, trebuie sa recunoastem ca exista si anumite tipuri de mama care ne deranjeaza atunci cand le intalnim, si cu siguranta si tu ai intalnit cel putin 3 dintre ele.

Iata deci, care sunt cele 6 tipuri de mama, pe care orice mama le uraste.

1. „Cea mai buna prietena”
Mama „cea mai buna prietena” isi trateaza copiii ca pe egali pentru a evita responsabilitatea de a pune limite si are senzatia ca viata ei va lua sfarsit daca isi asuma rolul de mama. Desi la prima vedere, cel putin pentru copii, pare extraordinar sa ai asa o mama, realitatea este cu totul diferita. Copiii ei nu vor avea de fapt o mama, ci o prietena si de aceea, nevoile emotionale ale mamei sunt atat de mari, incat copiii vor fi cei responsabili sa le indeplineasca.

2. „Dezinfecteaza tot”
O stii cu siguranta pe mama „dezinfecteaza tot”, are in permanenta cu ea cel putin un gen dezinfectat in varianta „extra” si nimic nu vine in contact cu copilul ei inainte de fi dezinfectat corespunzator. In plus, mama „dezinfecteaza tot” este la curent cu tot ce inseamna epidemii, declansate deja sau cu risc de declansare si fie ca vrei sa nu, vei afla despre ele de fiecare data cand va veti intalni. Desi dezinfecteaza tot, asa cum probabil banuiesti deja, copiii ei se vor imbolnavi destul de des pentru ca nu au cand si nici cum sa isi formeze imunitatea.

3. „Haos”
Dupa cum poti ghici, acesta mama este in permanenta invaluita in haos insa cu toate acestea, nu pare niciodata incurcata sau sau depasita de situatie. Este mama care desi iti tine in brate gemenii care plang cat pot ei de tare, iti povesteste calma cum era sa se opareasca cu cafea pentru ca in timp ce o turna in ceasca, fiul ei cel mare a trecut in viteza cu trotineta si i-a dat peste mana. Nu ai cum sa nu fii uimita de mama „haos” si sa nu te intrebi care va fi totusi momentul in care va ceda nervos.

4. „Imprevizibila”
Mama „imprevizibila” este mereu anxioasa, nervoasa si mereu coplesita de emotii, astfel ca stilul sau de crestere al copiilor se bazeaza exclusiv pe stare ei de siprit din acel moment. Este mama care intra zambitoare si degajata in parc dar care o data ce s-a asezat pe banca ii face copilului instructajul si ii interzice cele mai multe placeri din cauza ca se poate lovi, accidenta, cadea, apoi sta pe banca (atunci cand se abtine) si urmareste cu privirea fiecare miscare pe care o face copilul ei si este gata sa „sara in ajutor” la cel mai mic semn ca ar putea sa se intample ceva.

5. „Nutritionista”
Si pe mama „nutritionista” o stii cu siguranta. Este cea, cu care daca stai 5 minute de vorba, te face sa ai senzatia ca pana in acel moment, ti-ai hranit total necorespunzator familia toata viata ta de adult. Cea care, s-ar putea chiar sa iti spuna ca la modul in care iti lasi copilul sa manance pufuleti si biscuiti, esti la un pas sa il otravesti, cea ai carei copii nu mananca decat eco, bio, organic, fara zahar, fara gluten si alte „fara”.

6. „Calmul in persoana”
Mama „calmul in persoana” este mama pe care absolut nimic nu o poate enerva, indiferent ce i se spune, este mama al carei calm uneori te scoate pe tine din sarite, mai ales cand povestesti cu furie, vrand sa te descarci, cum ai fost sa achiti niste taxe si functionarul de la ghiseu ti-a vorbit incredibil de urat, iar ea, mama „calmul in persoana” iti spune pe un ton plin de compasiune ca poate avea si persoana de la ghiseu o zi proasta.

Text: Simona David


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Familie