7 diete la modă – încercate și de vedete

Primăvara se poartă…dietele. Uite care sunt cele mai la modă diete, probate și de vedete și căutate și  de internauți din lumea întreagă.

 

Dieta Paleo

Ce mănânci – Cam ce mâncau strămoșii noștri prin peșteri – carne, nuci, fucte, legume. Fără carbohidrați rafinați sau alte mâncăruri procesate.

Cine a încercat-o: Jessica Biel, Miley Cyrus şi Matthew McConaughey.

Dieta cu sucuri

Ce mănânci – nu prea mănânci. Bei – sucuri naturale din fructe și legume. Dieta se poate ține între 3 și 7 zile și are rolul de a detoxifia.

Cine a încercat-o: Olivia Wilde, Kate Hudson, Blake Lively, Salma Hayek și Gwwneth Paltrow, care ne-a avertizat că funcționează, dar poate să-ți și dea metabolismul peste cap, ceea ce face ca ulterior să te îngrași mai tare.

 

Dieta mediteraneană

Ce mănânci – foarte mult pește, pui, fructe, legume și seminte. Carnea roșie este permisă ca excepție o dată –de două ori pe lună.

Cine a încercat-o  – Penelope Cruz, care a recunoscut că mănâncă destul de mult, dar sănătos, și că preferă meniurile tradiționale din țara ei de baștină, Spania.

 

Dieta Master Cleanse

Ce mănânci  – Adepții acestei diete consumă doar un suc făcut din lămâi, sirop de arțar și piper (la care se agaugă apă), împărțit în 6-12 porții pe zi.

Cine a încercat: Beyoncé  a încercat-o dieta Master Cleanse și a scăpat de 9 kilograme în 14 zile, în 2006, înainte să înceapă filmările pentru Dreamgirls.

'Mi-a fost foarte greu, mi-era tot timpul foame și eram foarte nervoasă. Iar când am terminat filmările am mâncat 12 gogoși umplute cu cremă' – a mărturisit vedeta. Vezi și cât de important este rolul psihicului în dietă!

 

Dieta Ketogenică

Ce mănânci – mâncăruri sărace în zahăr și carbohidrați și bogate în grăsimi 'bune'. Dieta a fost adaptată dintr-un regim recomandat pe la începutul secolului ca adjuvant în tratarea crizelor de epilepsie. Cum funcționează? Când corpul nu mai are glucoză se hrănește din depozitele de grăsimi. Una dintre cele mai controversate diete la modă, dieta ketogenică este urmată de o mulțime de manechine celebre.

 

Dieta Okinawa

Ce mănânci? Nu prea mănânci. Reduci din consumul caloric cu 10-40% pe zi, conform acestei diete denumite astfel, pentru că este inspirată din regimul japonezilor care trăiesc în Okinawa și sunt cei mai longevivi oameni din lume.

Cum funcționează dieta? Dieta Okinawa pornește de la densitatea energetică a alimentelor, adică valoarea calorică per 100 g de produs, împărțit la 100. Adepții dieti Okinawa mănâncă alimente  cu densitate energetică mai mică de 0.7 (apă, ceai, castravete, andive, dovlecel, portocală, caise, alge, mere, iaurt natural degresat), consumă moderat alimentele cu densitate energetică cuprinsă între 0.8 și 1.5 (banane, cartofi, pește alb, orez, paste, legume și grâu) și se feresc de alimente  cu o densitate energetică între 1.6 și 3 (pâine, fructe uscate, pizza și înghețată).

 

Dieta frutariană

Ce mănânci – doar fructe. Nu orice fel de fructe – doar fructe care au căzut din copac și sunt, practic, deja moarte.frutarian

Cine a încercat: Ashton Kutcher a fost  frutarian timp de o lună, pentru a se pregăti pentru rolul lui Steve Jobs, fondatorul Apple fiind adeptul dietei în timpul facultății. Dieta nu a funcționat foarte bine pentru Kutcher, care a fost spitalizat în urma regimului, cu doar două zile înainte de a începe filmările.

 

Foto: Gargantua D'oro, Shutterstock


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Dieta, nutritie, sport