7 lucruri pe care să le știi la început de an școlar

Prima zi de școală a copilului este, în fiecare an, un început și o provocare nu doar pentru copii, ci și pentru părinți.
 
Trebuie să ne înarmăm cu multă răbdare și este bine să ținem cont și de sfaturile altor părinți care au trecut cu brio prin această perioadă de multe ori dificilă.

Iată șapte lucruri pe care le poți lua în calcul la fiecare început de an școlar:

Anii de școală trec cât ai clipi

Da, auzim asta în mod frecvent de la toate mamele care au deja la etapa următoare. Copilul tău va avea 17 ani atât de repede încât nici nu-ți vei da seama. Poate vacanța de vară ți s-a părut că a durat o veșnicie, dar celelalte nouă luni vor dura cam… 11 secunde. Nu te mai gândi că nu mai crește odată. Oricât de greu de crezut ți se pare acum, la un moment dat vei fi nostalgică după primele zile de școală ale copilului tău.

Nimănui nu-i pasă cum arăți când îți duci copilul la școală

Lasă fardurile și hainele asortate pentru ieșiri. Dacă te simți tu mai bine în momentul în care te trezești înaintea tuturor și își dai cu fond de ten și ruj, și își asortezi hainele, atunci nimic nu te poate opri să fii o fashionistă. Totuși sunt o mulțime de mame care nu dau doi bani pe felul cum se îmbracă când își duc copilul la școală.

Păstrează cutiile de pantofi

Și perucile colorate. Și lipiciul. Și pălăriile haioase. De fapt, cel mai bine este să-ți faci un stoc de produse de papetărie și articole pentru lucrul manual cât mai repede cu putință. Știi că se spune că trebuie să ai mereu în casă produse alimentare necesare pentru a supraviețui 72 de ore în caz de catastrofă? Ei bine, fă un stoc de unrgență și cu produsele de mai sus. Asta pentru că într-o seară la ora 10, micuțul tău își va aminti spontan că a doua zi are cel mai important proiect la lcurul manual, proiect de care știe de două săptămâni, dar a uitat să-ți spună.

Vor fi momente când vei nevoită să-i faci în câteva ore un costum de președinte, să-i confecționezi o machetă cu o livadă de meri din cutii de pantofi, un drapel făcut din filtre de cafea și paie pentru băuturi. Deci ar fi bine să ai un stoc măricel.

Nu e politicos să ajungi la serbarea de Crăciun cu trei ore înainte și să ocupi toate scaunele din față

Pur și simplu nu face asta! Toți ne mândrim cu copiii noștri și credem că sunt cei mai talentați, dar așează-te pe locurile pe care le găsești disponibile și filmează doar ceea ce poți. Și asta se aplică la toate serbările și evenimentele din viața școlarului.

Școala este costisitoare

Fotografiile cu clasa, plastelina, hârtie creponată, cărți de povești, creioane, carioci, pixuri, gustări. Chletuielile sunt mari nu doar la școlile private, ci și la cele de stat. Chiar dacă în copilăria noastră nu aveam un vagon de carioci și culori și teancuri de coli pentru desenat, acum lucrurile sunt diferite și școala s-a schimbat și îți trebuie de toate.

Și dacă îți permiți, prin toate se înțelege să cumperi și în plus. Dă-le învățătoarei, sigur vor fi copii care nu au și care ar aprecia.

Nu spune da la orice

Toți ne dorim să fim părinți super-implicați în activitățile școlare. Dacă te avânți de la început să răspunzi afirmativ la crearea decorurilor pentru serbare și la celelalte activități va fi veni și un moment în care nu o vei putea face. Și după asta te vei alege cu eticheta 'mama morocănoasă care nu vrea să le facă pe toate'. Cel mai bine este să nu te dai peste cap, ci să te implici atât cât poți. Nu sta să înveți două săptămâni cum să faci origami doar pentru a face brazii pentru serbarea de Crăciun. Vei sfârși prin a vedea totul ca o povară nu ca pe un lucru pe care îl faci cu drag.

Nu fi tristă că sunt la școală toată ziua, bucură-te

Fii ferciită că poți lua o pauză! Acum e momentul să faci ceea ce îți doreai de multă vreme. Poate vrei să-ți găsești un loc muncă dacă ai fost casnică, să-ți termini studiile sau să mergi la sală și să faci exercițiile pe care le amâni de ani de zile. Poate vrei să reiei un hobby pe care îl aveai. Sau poate ai nevoie să faci ceva pentru tine. Acum este momentul potrivit.

Orice ai hotărî, gândește-te că este bine să te bucuri de anii de școală. Mamele care spun asta nu bat câmpii. Ți se pare că primii ani din viața copilului au trecut repede? Anii de școală vor trece mult mai repede!

Sursa: scarymommy.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Copilul tau