7 remedii naturale împotriva țânțarilor!

Sunt enervanți, purtători de boli și declanșatori de alergii, dar înainte să cumperi produse împotriva țânțarilor, care conțin așa-numitul DEET (Dietil meta toluamida), apelează la remedii naturiste, ce au un efect mai bun împotriva țânțarilor.

Cele mai multe dintre produsele împotriva țânțarilor conțin Dietil meta toluamida (DEET), despre care cercetările arată că se absoarbe rapid în piele și are o mulțime de efecte secundare – distruge celulele creierului, provoacă schimbări de comportament și poate cauza interacțiuni medicamentoase grace. Substanța mai are ca efecte secundare mutații genetice și afecțiuni ale sistemului nervos, fiind extrem de periculoasă dacă este folosită de către viitoarele mămici.

Există însă câteva remedii naturale împotriva țânțarilor care sunt chiar mai eficiente decât repelenții chimici. Următoarele uleiuri esențiale te ajută să ții țânțarii departe

Iarba mâței

uleiul esențial de iarba mâței este un repelent de 10 ori mai puternic împotriva țânțarilor decât produsele care conțin DEET, arată studii efectuate de universtitatea Iowa.

Citronella

lumănările cu citronella reduc 'populația' de țânțari cu 42%, arată unele cercetări. Citronella maschează de fapt dioxidul de cardon și acidul lactic care li se pare atrăgător țânțarilor și îi determină să ne piște.

Usturoi

ține nu numai vampirii departe, ci și țânțarii. Allicinul pe care îl conține usturioul este inamicul țânțarilor, așa că insectele stau departe de sursa de allicin, respectiv persoana care miroase a usturoi.

 

Lavandătantari lavanda

miroase seducător și este un bun remediu împotriva țânțarilor. Uleiul esențial de lavandă poate fi diluat în ulei de măsline, de caise sau de nucă de cocos și are un efect spectaculos și asupra pielii.

Neem

Indienii îl folosesc împotriva eczemelor, pentru probleme ale tenului, răni, arsuri, herpes, dar uleiul esențial de neem este un excepțional repelent, care funcționează împotriva țânțarilor, dar și a altor insecte.

 

Rozmarin

Bun pentru condimentarea fripturilor și a cartofilor, rozmarinul este un repelent puternic împotriva țânțarilor. Uleiul esențial de rozmarin ține țânțarii departe țimp de ore bune, atunci când este aplicat pe piele (diluat) sau folosit în lămpi și lumânări parfumate.

 

Lemongrass

Data viitoare când ești într-un magazin naturist, cumpără ulei esențial de lemongrass – miroase divin și este o armă eficientă împotriva țânțarilor.

 

foto Shutterstock

 

 

 

 


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Familie