8 lectii de viata pe care orice copil trebuie sa le invete de la parintii lui

Cand copiii sunt mici si problemele lor sunt mici, iar mami si tati pot sa rezolve aproape orice, insa pe masura ce copiii cresc, o data cu ei cresc si problemele pe care mami si tati vor fi nevoiti sa le rezolve.

Dupa cum stie orice parinte, nu exista un manual pentru cresterea copiilor, fiecare face ce poate si cat de bine poate, insa cu cat parintii sunt mai pregatiti, cu atat copiii vor creste mai bine si mai frumos si vor fi mai bine pregatiti pentru viitor.

Sunt 8 lectii de viata extrem de importante pe care parintii trebuie sa le transmita copiilor

1. Totul este temoprar

Nimic nu dureaza o vesnicie si nici nu trebuie. Cu cat ne agatam de vechi, de trecut, cu atat acumulam mai multe energii negative ale trecutului si le mentinem vii, facandu-ne astfel singuri rau.

Invata-ti copilul de mic despre atasament. Invata-l sa se lase dus de val si sa ia viata asa cum vine, sa imbratiseze tot ce ii iese in cale, tot ce aude si tot ce simte, fara a se atasa de locuri, lucruri sau amintiri.

2. Durerea te ajuta sa cresti

Durerea este o parte esentiala a vietii. Cel mai mult crestem prin intermediul experientelor dificile prin care trecem in viata astfel ca este important sa imbratisam cele mai mari provocari, cele mai mari regrete si infrangerile. Fii alaturi de copilul tau atunci cand sufera si asigura-l ca totul se intampla cu un motiv, ca nimic nu este intamplator si aminteste-i mereu ca „fara intuneric, stelele nu ar putea sa straluceasca”.

3. Constientizarea inseamna totul

Nu putem schima ceea ce nu recunoastem. Invata-ti copilul sa se gandeasca dincolo de propria persoana. Pe masura ce ego-ul isi face loc in viata copiilor mici, apare si egocentrismul. Totul incepe sa fie despre ei si deobicei, abia cand ajung la scoala (sau chiar mai tarziu), realizeaza ca aceasta lume este plina de milioane de alti oameni care vor ca totul sa fie despre ei, care vor, la fel ca el, sa fie vazuti si auziti.

Citeste si:
Invata-i pe copii sa fie generosi
Marile griji ale omului mic
5 greșeli pe care toți părinții le fac

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Copilul tau