Prajitura krantz

Ingrediente:

10 oua
250 gr. faina
700 gr. zahar
5 linguri ulei
900 ml lapte dulce
300 gr. amidon alimentar
200 gr. miez de nuca
500 gr. unt
1 praf de copt stins in otet

Preparare:

Se prepara 2 blaturi de pandispan din: 10 oua, 250 gr faina, 250 gr zahar , praf de copt si 5 linguri ulei.

Crema: se dizolva amidonul in 450 ml de lapte rece. 250 gr zahar cu 450 ml lapte se pun pe foc. Se adauga amidonul dizolvat si se fierbe (la foc mic) amestecandu-se continuu, pana cand compozitia are aspect de smantana mai groasa, apoi se lasa la racit.

Untul se freaca spuma, cand crema s-a racit se adauga la unt si se mixeaza bine – cele 2 checuri se taie pe lungime si se umplu si se imbraca cu crema obtinuta. Pentru ornat se caramelizeaza nuca. Se raceste si se piseaza. Checurile se imbraca in nuca caramelizata. Prajitura astfel obtinuta se pastreaza la rece timp de 24 ore. Pofta buna!

Adauga un comentariu