Dupa 5 km de mers pe jos, a ajuns la scoala cu capul si mainile complet inghetate

Mersul la scoala e important pentru fiecare copil, locul unde merg sa invete si sa se pregateasca pentru viitorul lor. Insa nu toti copiii pot merge la scoala, iar unii dintre ei se duc, in ciuda conditiilor precare.

A ajuns la scoala cu capul si mainile complet inghetate

Aceste imagini cu un copil din China, ce a ajuns la scoala cu capul complet inghetat, s-au raspandit foarte rapid pe internet. E practic imposibil sa te uiti la imagini si sa nu ramai impresionat.

Wang Fuman, un baietel de 8 ani din provincia chinezeasca Xinjie, a ajuns la scoala cu intreg capul si mainile inghetate, neavand nici manusi, nici caciula.

A ajuns la scoala cu mainile si capul complet inghetate

Mama lui l-a parasit, iar tatal a fost fortat sa se mute la oras cu munca. Copilul locuieste cu bunica la aproape 5 km distanta si strabate in fiecare zi aceasta distanta pe zi, vreme de cateva ore.

In luna ianuarie temperaturile au scazut pana la -9 grade, iar pentru Wang acest lucru i-a ingreunat chiar mai tare drumul catre scoala.

Directorul scolii in care baiatul invata a decis sa surprinda aceste imagini pentru a arata intregii lumi in ce conditii grele traiesc unii dintre elevii sai.

In imagini se poate vedea cum nu doar ca parul baietelului este complet inghetat, insa si sprancenele si obrajii sunt degerati. Directorul a explicat pentru presa cum baietelul s-a ambitionat sa mearga pe jos pana la scoala in acea zi pentru a nu rata un test.

A ajuns la scoala cu mainile si capul complet inghetate 2

Cu mainile inghetate de frig, copilul a reusit sa si scrie pentru testul din ziua respectiva, dand dovada de disciplina si de responsabilitate in ceea ce priveste viitorul sau.

Din pacate insa, dupa cum multi utilizatori au remarcat pe pagina unde au fost initial postate imaginile, colegii baietelului nu par a empatiza cu situatia lui, ci mai degraba rad de modul in care el a ajuns la scoala.

Popularizarea acestor imagini l-ar putea ajuta pe baiat, incurajand autoritatile sau oamenii din zona sa se organizeze si sa gaseasca o solutie pentru ca micutul sa poata ajunge la scoala in siguranta. 

Sursa: en.newsner.com

Imagini: People’s Daily, China


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Copilul tau