A intrat in travaliu la 17 saptamani si i s-a spus ca isi va pierde copilul

Cathy, o gravida din Statele Unite, a intrat in travaliu si i s-au rupt membranele in saptamana 17 de sarcina, iar medicii i-au spus ca isi va pierde copilul.

Cu toate acestea, Cathy a nascut un baietel perfect sanatos in saptamana 30 de sarcina.

Lui Cathy, in varsta de 29 de ani si sotului sau Phillip, in varsta de 45 de ani li s-a spus ca, cel mai probabil isi vor pierde bebelusul, avand in vedere ca a intrat in travaliu si i s-au rupt menbranele atat de devreme. In plus, au primit avertizari serioase privind pericolele asupra sanatatii mamei.

Cathy, care deja a trecut pana acum prin cinci pierderi de sarcina, a fost hotarata sa nu renunte la copilul ei si astfel a ignorat sfaturile medicilor.

 

Citeste si despre:
Nașterea înainte de termen – cauze, riscuri, tratament
Controalele medicale in sarcina
5 lucruri care fac travaliul să fie și mai dureros

Cathy povesteste ca a avut emotii mari cu aceasta sarcina, insa a fost fericita ca pana la 17 saptamani, totul a mers foarte bine, insa ajunsa in saptamana 17 de sarcina, s-a trezit in mijlocul noptii ca sangereaza si a fost dusa de urgenta la spital.

Acolo i s-a comunicat ca bebelusul traieste insa ei i s-au rupt membranele, pierde foarte mult sange si i s-a recomandat sa faca o intrerupere de sarcina pentru ca oricum sansele sale de a pierde sarcina erau foarte mari.

In plus, sansele de supravietuire ale bebelusului din burtica erau de 1%. Cathy si Phillip au decis sa lupte pentru fiul lor, avand in vedere ca si acesta lupta sa supravietuiasca.

Cathy a mers acasa, insa a continuat sa sangereze in mod regulat si sa mearga la control de cel putin trei ori pe saptamana.

Ajunsa la 24 de saptamani, lui Cathy tot ii spuneau medicii ca fara lichid amniotic in care se sa dezvolte bebelusul, pierderea sarcinii era in continuare o amenintare iminenta.

Cu toate acestea, bebelusul lor continua sa se dezvolte si sa uimeasca medicii. Cand a ajuns in saptamana 30 de sarcina, i s-a spus ca bebelusul ei are doar 1% sanse de supravietuire si ca exista de asemenea riscul ca acesta sa aiba paralizie cerebrala, membrele deformate, compresie faciala sau sangerari cerebrale din cauza lipsei lichidului amniotic.

Cateva zile mai tarziu, Cathy a inceput sa sangereze puternic si a fost dusa de urgenta la spital unde a intrat intr-un travaliu foarte lent. O zi mai tarziu, a inceput sa aiba contractii puternice si i-au fost administrate antibiotice pentru a o pregati pentru nastere.

Trei zile mai tarziu, Lyndon-Rhys a venit pe lume, pe cale naturala si desi nascut la 30 de saptamani de sarcina, acesta a avut o greutate buna si s-a nascut perfect sanatos. Nu a avut nevoie decat de putin ajutor sa respire.

 

Citeste si despre:
Nașterea naturală: imagini și explicații privind transformarea corpului unei femei și intensitatea durerii| VIDEO
Primul an din viaţa unui prematur supravieţuitor
Prematurul născut la 23 de săptămâni. Era cât o palmă și medicii i-au dat 1% șanse de supraviețuire | FOTO
Îngrijirea bebelușului prematur – greșeli de evitat

Lyndon a ramas in maternitate inca opt saptamani dupa nastere si inca are nevoie, pentru cateva luni, de cantitati mici de oxigen.

Cathy si Phillip au declarat ca se simt extrem de norocosi si sa isi doresc ca parintii care se afla in situatii similare sa stie ca nu trebuie sa renunte si ca trebuie sa aiba incredere si sa nu isi piarda speranta.

Sursa: mirror.co.uk
Foto: 123rf.com
Text: Simona David


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Dezvoltarea sarcinii