A treia luna

Bebelusul tau in varsta de 3 luni creste din ce in ce mai mult si pe zi ce trece devine mai constient.

La aceasta varsta, bebelusul tau ar trebui sa inceapa sa aiba un program si sa iti ofere timpul pentru odihna pe care il meriti.

In urmatorul material vei gasi cateva repere despre la ce te poti astepta sa faca bebelusul tau la 3 luni.

Functiile motorii

Reflexele inascute ale bebelusului tau, precum reflexul de tresarire, pe care le-ai observat in primele luni, ar trebui sa dispara. De asemenea, vei observa ca gatul bebelusului devine din ce in ce mai puternic. Atunci cand il tii in pozitie dreapta, vei observa ca nu se mai clatina capsorul sau se clatina extrem de putin.

Bebelusii de 3 luni ar trebui sa aiba suficienta forta in partea de sus a corpului incat sa isi poata sprijini capul si umerii pe brate atunci cand se fla pe burtica dar si suficienta putere in partea de jos a corpului incat sa isi intinda piciorusele si sa loveasca.

Ar trebui de asemenea sa incepi sa observi si semne de coordonare mana-ochi. Bebelusul ar trebui sa poata sa isi stranga si desfaca pumnii, sa isi aduca manutele impreuna, sa dea cu mana dupa jucariile colorate si sa poata apuca pentru scurt timp o jucarie.

Somnul

Sistemul nevors al bebelusul de 3 luni se maturizeaza si stomacelul lui se poate acomoda cu o cantitate mai mare de lapte. Aceste schimbari ar trebui sa ii perminta bebelusului sa doarma 6 sau chiar 7 ore legate, ceea ce pentru parinti poate insemna o noapte buna.

Daca bebelusul continua sa se trezeasca in timpul noptii, asteapta 30 de secunde inainte sa te duci la el. Uneori, bebelusii vor plange cateva secunde si apoi vor adormi la loc. Daca te vei grabi la el la primul scancet, bebelusul tau nu va invata sa adoarma singur.

Daca plansetele nu se opresc si este necesar sa te duci in camera bebelusului, rezuma-te la lucrurile sesentiale. Schimbatul scutecului si hranitul bebelusului trebuie facute pe intuneric, daca este posibil si apoi bebelusul trebuie pus imediat la loc in patut. Facand asta, intr-un final va intelege ca noapte este timpul pentru somn si nimic altceva.

Si somnul pe timp de zi va intra intr-o rutina. Majoritatea bebelusilor de 3 luni vor dormi de cateva ori peste zi in reprize de cate cate 1 maxim 2 ore.

Simturile

Vederea si auzul bebelusului tau de 3 luni se imbunatatesc. La aceasta varsta, bebelusii intorc capul si zambesc atunci cand aud vocile parintilor si le place sa asculte muzica.

Citeste si:
Teste de auz pentru bebeluș

In continuare bebelusul va prefera sa se uite la jucarii colorate in culori puternice, deoarece contrastele puternice sunt mai usor de observat.

Fetele sunt absolut fascinante pentru bebelusii de 3 luni. Daca te uiti la el si va uita si el inapoi la tine, in ochii tai. Bebelusul se va uita destul de mult la propria reflexie in oglinda

Citeste si
Distracție pentru bebe: jocuri în fața oglinzii

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news