A vrut sa-i dea in adoptie cand a aflat ca au Sindromul Down. In al treilea trimestru insa, ceva s-a schimbat

Cand Julie s-a recasatorit, avea deja 3 copii dintr-o alta casnicie. A avut un copil cu noul sot, Dan, insa isi dorea foarte mult inca o fetita. Insa planurile celor doi au fost date peste cap…

Femeia, in varsta de 45 de ani, a aflat in scurt timp ca lucrurile nu merg mereu asa cum le planuiesti in viata: era insarcinata cu 2 gemeni, baieti amandoi.

„Pe masura ce imbatranim, ovulele noastre incep sa fie eliberate putin mai haotic, deci nu m-a socat prea tare vestea ca urma sa avem gemeni.”, a povestit femeia.

Nu credea ca putea sa creasca doi copii cu nevoi speciale, asa ca a decis sa-i dea spre adoptie

Dupa varsta de 40 de ani, sansele unei femei de a da nastere unui copil cu sindrom Down cresc la 1 din 100.
Stiind acest lucru, parintii s-au hotarat sa faca toate testele necesare pentru depistarea oricaror maladii. Astfel, au aflat ca gemenii lor urmau sa vina pe lume cu Sindrom Down.

La 45 de ani, Julie nu credea ca ar putea fi in stare sa creasca doi copii cu nevoi speciale.
Au gasit asadar un cuplu care dorea sa ii adopte gemenii, printr-un program national dedicat acestui diagnostic. Parintii insa tot amanau semnarea actelor.

Voiam sa facem lucrurile ca la carte, asa ca ne-am intalnit cu asociatii a caror munca graviteaza in jurul copiiilor cu acest sindrom. Urmau sa organizeze un picnic, asa ca am mers si noi si am cunoscut cateva familii minunate, care ne-au impartasit din experienta lor.

„Indiferent ce ar fi, iti iubesti copiii”

Astfel, Julie si Dan si-au dat seama ca frica ii impiedica sa accepte ca familia lor se marea.

„Indiferent ce ar fi, iti iubesti copiii. Cand ne-am decis ca nu vom lasa frica sa ne stea in cale, a fost mai usor sa luam o decizie”, a povestit mama.
Cuplul a decis sa pastreze copiii in al treilea trimestru de sarcina, iar cand Milo si Charlie, cei doi gemeni, au aparut pe lume, orice frica a disparut.

„Imi batea inima de parca dadea sa-mi iasa din piept cand i-am vazut, atat de emotionata eram. E greu sa-mi inchipui viata fara ei, insa cred ca mi-ar fi lipsit in fiecare zi daca i-am fi dat in adoptie.”

Sursa imagine: Julie Keeton McConnel

Sursa articol: littlethings.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Copilul tau