Aceasta mama a donat mai bine de 2,2 tone de lapte matern. Vezi cum e posibil

Este incredibil uneori cum blestemul unei mame poate fi o binecuvantare pentru altele. Aceste cuvinte pot suna absurd, insa in acest caz sunt o realitate. Iata povestea unei mame ce sufera de o afectiune, iar acest lucru ii permite sa ajute alte femei.

Elizabeth sufera de o afectiune numita lactatie excesiva, sau hiperlactatie. Dupa cum se intelege si din denumire, aceasta problema de sanatate poate face ca o mamica sa aiba mult mai mult lapte decat are nevoie copilul ei. In cazul acestei mame, cu mult mai mult!

Cat lapte poate produce aceasta mamica

Ei bine, atat lapte cat se poate vedea in poza. Elizabeth si-a dat seama ca produce mult mai mult lapte decat vor avea vreodata nevoie copiii ei, iar rezolvarea a fost simpla: doneaza laptele. Aceasta e si solutia pe care doctorii i-au recomandat-o, sa pompeze periodic laptele in exces.

lapte matern donat

Iata mai jos povestea ei:

„Donez deja de 2 ani si jumatate. Cand eram insarcinata, am inceput sa ma informez legat de donarea laptelui si pomparea lui. N-aveam nici cea mai mica idee ca sanii mei vor produce atata lapte, si nici n-aveam experienta in asta. Stiam doar ca imi doream sa donez.
Ani de zile am donat sange, stiind cat de rara e grupa mea, asa ca imi doream sa ajut si donand lapte.
Am inceput sa folosesc pompa la o saptamana dupa ce am nascut si am primit sfaturi de la alte mame care donau.
Acum, ce-a de-a doua fetita are 6 luni iar eu scot in medie 6 litri de lapte pe zi folosind pompa, asta dupa ce imi hranesc copilul.
Pana in acest moment am donat peste 2,700 L de lapte”

Laptele matern pe care Elizabeth il doneaza ajunge la o banca speciala de lapte, de unde este redistribuit catre nou-nascuti si prematuri ai caror mame nu au inca lactatia declansata sau nu pot alapta din alte motive.

 

Citeste si: Momente de groaza pentru o proaspata mamica ce incerca sa alapteze

 

URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Alimentatie