Activitati care tin copilul ocupat in timp ce gatesti

Ca mame, una dintre marile provocari zilnice este sa gatim in timp ce copiii ne pun intrebari, plang, se plang sau au nevoie sa ii ajutam cu ceva.

Nu conteaza ce vrem sa facem in bucatarie, fie ca vrem sa pregatim un castronel de cereale cu lapte sau sa gatim masa pentru sarbatori, copiii vor veni sa ne intrerupa.

Iata cateva activitati care iti vor tine copilul ocupat in timp ce gatesti.

1. Jucarii invelite in folie de aluminiu
Copilului meu ii place sa desfaca lucruri, este foarte fericit cand poate sa scoata singur amabalajul de la pai si sa puna apoi paiul in pahar. Asa ca i-am impachetat cateva jucarii in folie de aluminiu si l-am tinut destul de mult ocupat cu desfacutul ambalajului si eu am putut sa gatesc linistita.

2. Sortatul
Copiilor le place mult sa sorteze si sa aseze diferite obiecte in cutii. Asa ca am taiat cateva paie colorate, apoi am facut cate o bulina colorata pe cateva pahare de plastic si i-am spus sa sorteze paiele in functie de culori si sa le puna in paharul corespunzator culorii.

3. Instrumente muzicale
Aceasta este o activitate grozava, insa doar daca nu te deranjeaza (pe tine si pe vecini) zgomotul. Copiilor le plac mult jucariile zgomotoase astfel ca vor fi incantati de aceasta activitate. Ia din bucatarie cateva oale, castroane, cutii si 2 linguri de lemn si lasa-l pe cel mic sa „cante” in voie la noile sale instrumente muzicale.

4. La cules de lego
Piesele de lego nu sunt doar pentru construit, ca sa il tii ocupat, pune-i pe covor piesele de lego, da-i clestele pentru salata si o galetusa mare in care sa puna piesele, folosindu-se doar de cleste. Daca vrei sa fie si mai grea activitatea, da-i mai multe galetuse si roaga-l sa si sorteze in functie de culoare piesele de lego.

5. Paste pe bat sau pe sfoara
Intinde o baza din plastelina, si infige cateva paie, apoi da-i copilului tau paste penne sa le insire pe paie. Daca ai penne colorate atunci le poate sorta si in functie de culoare. Daca puiul tau este mai mare, ii poti da pastele penne sa le insire pe o sfoara.

6. Asezarea CD-urilor
Daca ai CD-uri vechi si zgariate, pe care nu le mai folosesti atunci copilul tau se va distra de minunte cu aceasta activitate. Da-i CD-urile si suportul si lasa-l se se joace cu CD-urile si apoi sa le puna una peste alta in suport.

7. Infige paiele
Copiilor le mai place si sa bage lucruri prin diverse gaurele, asa ca da-i un set de paie si un cos de rafie sau orice alt recipient cu gaurele si lasa-l sa se bucure de aceasta activitate, in timp ce tu vei putea sa gatesti in liniste si fara sa fii intrerupta.

8. Turnul din pahare
O alta activitate foarte distractiva pentru puiul tau este sa faca diverse turnuri din tot ce ii iese in cale. Da-i un set de pahare de plastic de unica folosinta si lasa-l sa construiasca  si o sa vezi ce minunatie de turn va face.

Sursa: lifeasmama.com
Text: Simona David


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Copilul tau