Activități pentru copii supradotați

În perioada 26 – 27 aprilie 2014, Sun Plaza Shopping Center organizează o serie de activităţi dedicate copiilor supradotaţi, dar şi părinţilor acestora, din dorinţa de a susţine tinerele talente ale comunităţii.

 

Pentru a-şi descoperi şi dezvolta abilităţile şi inteligenţele multiple, copiii cu un IQ ridicat au nevoie de un program de educaţie diferenţiată. Centrul Gifted Education este prima instituţie din România dedicată exclusiv copiilor supradotaţi, ce le oferă acestora educaţie la nivelul abilităţilor lor înalte. Pentru ca aceştia să aibă performanţe pe măsura capacităţii intelectuale, au nevoie de susţinerea celor din jur, dar şi de stimulii corespunzători.

 

Statisticile arată că un număr alarmant dintre copiii supradotaţi îşi ascund calităţile pentru a nu fi supuşi pedepselor mediului lor social şi pentru a fi acceptaţi în colectivităţi. De foarte multe ori, în ciuda abilităţilor şi calităţilor deţinute au rezultate slabe la învăţătură, iar 50% dintre ei nu ating succesul social sau profesional la maturitate. De aceea, Sun Plaza vine în sprijinul micilor talente cu seminarii care să le stimuleze creativitatea şi inteligenţa.

 

În cadrul sesiunilor dedicate părinţilor, aceştia vor afla ce înseamnă un copil supradotat şi cum pot stabili dacă propriul copil are un IQ peste medie. De asemenea, participanţii vor primi informaţii despre formarea cunoştinţelor de bază şi principiile unei educaţii individualizate, de descoperire şi de stimulare a talentelor copilului. Părinţii vor avea posiblitatea de a primi răspunsuri la întrebări specifice şi de a interacţiona cu trainerii Centrului Gifted Education prezenţi la seminar.

 

Programul activităţilor este disponibil pe: http://www.sun-plaza.ro/eveniment/182/vino-s-descoperi-talentul-din-copilul-tu


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri