Adevarul despre somnul nou-nascutului

Inainte de a avea copii, ideea de a-ti invata copilul sa doarma nici nu iti trecea prin cap.

Cu siguranta ca fraza, bine-cunoscuta „sa dormi ca un bebelus” isi are originile undeva, asa ca oare de ce totusi, bebelusii au nevoie de antrenament pentru somn?

Ai putea crede, pe buna-dreptate, ca aceasta faza a fost rostita acum sute de ani, in mod sarcastic de o mamica privata de somn si extrem de obosita.

Orice parinte a aflat ca de fapt, bebelusii, in general, nu dorm linistiti, ci ca de fapt, in cele 16 pana la 18 ore de somn pe zi, mormaie, tipa, plang, se agita, maraie, mananca si isi murdaresc scutecele.

Iata deci, care este adevarul, despre somnul nou-nascutului

Bebelusii au un somn zgomotos

Ei tipa, mormaie, se foiesc, dau din picioare si maini, murdaresc scutecele, elimina gaze, vorbesc si ganguresc si fac toate astea in timp ce dorm. Asa ca vei merge la patutul in care doarme bebelusul de mai multe ori pe ora pentru a te asigura ca zgomotele pe care le auzi venind din camera lui sunt normale.

Bebelusii adesea dorm cu ochii deschisi

Crezi ca se uita la tine, cu ochii larg deschisi cand ei de fapt dorm. Uneori pleoapele se inchid pe jumatate si „isi dau ochii peste cap” ceea ce cu siguranta este inspaimantator insa tot ce ai de facut este sa te obisnuiesti cu asta.

Bebelusii minune care dorm 8 ore legate

Daca esti una din mamicile norocoase care are un bebelus minune ce doarme 8 ore legate, nu spune asta prietenelor tale, nu te lauda pentru ca adevarul este ca celalate mamici te urasc, avand in vedere ca sunt private de somn si nu exista nicio formula magica pentru norocul tau.

 

Citeste si despre:
Ce spune poziția de somn despre personalitatea bebelușului
Bebelușii care dorm cu părinții au probleme cu somnul
Somnul bebelușului: cum să doarmă mai bine

Sfaturile despre infasat si alte trucuri

Cu siguranta orice mamica ajunsa in pragul disperarii si al epuizarii din cauza lipsei de somn a incercat toate trucurile minune care exista si a facut tot ce se putea face pentru a-si ajuta bebelusul sa doarma linistit, asa ca nu prea are nevoie de „predici” despre infasat sau alte trucuri minune, pentru ca le-a incercat deja pe toate.

Colicile

Mmm termenul de colici este de fapt un cuvant infricosator care inseamna in realitate ca bebelusul tau va plange mult, nu prea va dormi si ca nu prea ai ce sa faci in acest sens, pentru ca ca nu prea exista remedii minune, decat inaintarea in varsta.

Ajutorul din exterior

Daca cineva se ofera sa stea peste noapte cu bebelusul accepta ofera fara sa mai stai pe ganduri, ca este vorba de mama ta, sora, matusa, soacra sau cumnata, accepta si reaminteste-ti ce inseamna sa dormi o noapte intreaga neintrerupt.

 

Citeste si despre:
Metoda revolutionara pentru mamicile obosite: power napping
Somnul copilului: cât trebuie să doarmă în funcţie de vârstă
Greşeli frecvente în programul de somn al bebeluşului: nu le repeta!

Sursa: scarymommy.com
Foto: 123rf.com
Text: Simona David


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Bebelusul