Sfaturi pentru parinti: la ce sa fiti atenti atunci cand cumparati adidasi pentru copii

Sa cumperi adidasi pentru copii poate sa fie o adevarata bataie de cap. Nu-i deloc usor. Il strang? Sunt prea mari? I-a crescut deja piciorusul? Sunt doar cateva dintre intrebarile pe care si le pun parintii atunci cand vine vorba despre adidasi pentru copii. Asta pentru ca ei fac alegerea legata de adidasi pentru copii, mai ales la inceput, cand cel mic are doar pofta de joaca, de mers.
La fel ca la alte produse pentru cei mici, exista anumite criterii pe care parintii ar trebui sa le respecte, pentru a se asigura ca achizitia de adidasi pentru copii pe care au realizat-o a fost una cu adevarat buna.

Iata ce spun specialistii atunci cand vine vorba despre adidasi pentru copii:

  • Lungimea pentru adidasi pentru copii se calculeaza astfel: sa fie cu 12 – 16 milimetri mai mare decat cel mai lung deget.
  • Latimea pentru adidasi pentru copii se calculeaza astfel: trebuie sa puteti prinde intre degetul mare si aratator o mica parte din materialul de pe fata perechii de adidasi pentru copii pe care vreti sa o achizitionati.
  • Inaltimea calcaiului ar trebui sa fie de 0 milimetri pentru bebelusi si pana la 6 milimetri pentru cei care incep clasa 1. Specialistii recomanda sa evitati tocurile mai mari de 15 milimetri, pentru a evita deformarea oaselor si posibilele probleme ale coloanei vertebrale.
  • Perechea de adidasi pentru copii ar trebui sa aiba o baza mare, pentru ca cel mic sau cea mica sa aiba stabilitate in timpul mersului, alergatului si sa fie realizat dintr-un material care sa poata absorbi socurile. Cei mici sunt energici, asadar e foarte important acest aspect.
  • Perechea de adidasi pentru copii ar trebui sa fie realizata din materiale naturale. Sunt cele mai bune atat pentru interior, cat si pentru exteriorul perechii. Evitati astfel sa fiti nevoiti sa cumparati regulat adidasi pentru copii, unii care nu au preturi tocmai mici.
  • Forma unei perechi de adidasi pentru copii ar trebui sa fie cea a degetelor. In caz contrar, cei mici ar putea avea un mare disconfort in momentul in care pasesc. De alergat, nici nu se poate vorbi!
  • Perechea de adidasi pentru copii ar trebui sa ii permita celui mic sau celei mici sa isi miste toate degetele in interiorul ei. Sigur va amintiti si voi de testul pe care parintii il faceau de fiecare data cand va luau la cumparaturi de adidasi pentru copii. Trebuie sa procedati la fel si cu cel mic. In cazul in care nu isi poate misca degetele, treceti la urmatoarea marime.
  • Talpa unei perechi de adidasi pentru copii ar trebui sa fie usor flexibila, cu cel putin 55 de grade in zona dintre degete si picior.
  • Nu in ultimul rand, fiti atenti la greutatea unei perechi de adidasi pentru copii: pentru bebelusi, este recomandata greutatea de 50 de grame, pentru copiii cu varsta mai mica de 2 ani, de 110 grame, pentru copii si adolescenti, sub 220 de grame pentru fiecare pantof.

Daca sunteti in cautarea unei perechi de adidasi pentru copii, mai ales acum, cand sezonul plimbarilor a in toi, descoperiti oferta de la Noriel. La preturi accesibile, veti descoperi adidasi pentru copii interesanti, colorati, imprimati cu personajele favorite ale celor mici, care imbie la distractie!


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Copilul tau