Ți-ai lăsa bebelușul singur acasă? – întrebarea care a împărțit internetul în două

O intrebare aparent inofensiva, postata de o mamica pe un site de socializare pentru parinti, a iscat o serie de controverse si a impartit internetul in doua.

La intrebarea „Ti-ai lasa bebelusul singur acasa” urmata de marturisirea ca ea asa procedeza, daca bebelusul ei in varsta de 10 luni doarme si ea are nevoie sa lipseasca cateva minute, reactiile au aparut imediat si peste 800 de parinti au participat la aceasta discutie.

In postarea pe care a facut-o, mamica intreaba utilizatorii daca si-ar lasa bebelusul in varsta de 10 luni, singur acasa, in conditiile in care acesta are o rutina de somn foarte bine conturata si in fiecare zi adoarme la aceeasi ora si doarme cel putin o ora, iar parintele ar trebui sa mearga la o distanta de doar 50 de metri departare pentru a lua ceva de la magazin.

Peste 800 de utilizatori ai retelei de socializare pentru parinti s-au alaturat discutiei si majoritatea au raspuns ferm ca nu ar face asa ceva, multi dintre ei, facand referire la disparitia micutei Madeleine McCann ca argument pentru decizia lor.

Madeleine McCann, o fetita nascuta in 2003, a disparut intr-o seara de mai 2007, din patutul ei si nu a fost gasita nici pana in ziua de astazi, disparitia ei fiind declarata „cel mai discutat si dezbatut caz de disparitie din istoria moderna”.

In cazul lui Madeleine, aceasta dormea impreuna cu fratii ei, in timp ce parintii se aflau la un restaurant aflat la 50 de metrii distanta si mergeau regulat sa verifice ce fac copiii, pentru ca se aflau intr-o statiune de vacanta in Portugalia.

Pe langa faptul ca s-ar teme de rapire sau disparitia copiilor, multi parinti au declarat ca se tem ca s-ar putea produce un cutremur sau un incendiu cat timp lipsesc, subliniind faptul ca un incendiu poate „matura” casa foarte repede iar bebelusul n-ar avea nicio sansa sa se salveze.

Au fost si parinti care au spus ca nu vad nicio problema in a lasa bebelusul singur acasa daca doarme si ca si ei fac asta in mod regulat daca au de facut diverse lucruri precum sa duca gunoiul la ghena sau sa scoata catelul la plimbare.

O alta mamica a postat „Nu este nimic in neregula cu a lasa bebelusul singur, sunt sanse mai mari sa fii implicat intr-un accident rutier in timp ce mergi pe strada, decat sa se intample ceva cu copilul cat lipsesti din casa”

 

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Bebelusul