Alimente care îmbunătăţesc vederea copilului

Buna funcţionare a ochilor poate fi menţinută cu o alimentaţie potrivită. Se spune despre morcovi că îmbunătăţesc vederea, dar există şi alte alimente care acţionează în mod direct asupra sănătăţii ochilor. Asigură-i micuţului tău aportul maxim de vitamina C, vitamina E, betacaroten şi luteină, principalele vitamine şi minerale de care ochii au nevoie pentru a lupta împotriva degenerprii maculare.

Broccoli este bogat în luteină şi vitamina C, care ajută la menţinerea colagenului ce se găseşte în cornee şi previne apariţia cataractei.

Spanacul este bogat în luteină, un antioxidant ce lupta împotriva miopiei pentru că ajută circulaţia sângelui la nivelul globului ocular.

Morcovii  sunt cea mai bună sursă de betacaroten, un antioxidant care este convertit în vitamina A în organism şi menţine sănătatea corneei.

Peştele

Carnea de peşte conţine grăsimi esenţiale pentru regenerările membranelor celulare, inclusiv cele neuronale.

Somonul are o cantitate mare de acizi graşi Omega-3 şi reduce riscul degenerării maculare, care poate duce la pierderea vederii.

Oul – este recomandat ca ouăle să facă parte din meniul copilului tău, deoarece  gălbenuşul de ou, desi nu este recomandat pentru că este bogat în colesterol, este la fel de important şi pentru conţinutul de luteină.

Citricele conţin cantităţi importante de antioxidanţi şi vitamina C care protejează corneea şi cristalinul.

Ciocolata neagră este bogată în flavonoide care sunt esenţiale pentru protejarea vaselor de sânge care irigă ochiul.

Fructele şi legumele conţin multe minerale şi vitamine care intervin în funcţia vizuală.

Avocado este bogat în vitamina E, esenţială pentru ochii micuţului, iar afinele sporesc acuitatea vizuală, îmbunătăţesc circulaţia sângelui la nivelul ochilor şi pot ajuta la tratarea unor boli de ochi .

 Ficat de viţel

Specialiştii ne sfătuiesc să introducem ficat de viţel în alimentaţia copilului, deoarece conţine o cantitate apreciabilă de vitamina A, recomandată pentru sănătatea oculară.

 

 


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Copilul tau