Alimente care îți păcălesc foamea

Când vrei să slăbești este foarte important să consumi alimente care se digeră lent și creează o stare de sațietate pe o durată cât mai mare. Ideale pentru un plan alimentar eficient pentru slăbire sunt fibrele, proteinele slabe și grăsimile sănătoase și trebuie să te ferești de zaharurile simple și alimente procesate. Cori Grămescu (LadyFit Gym) îți spune ce alimente îți păcălesc foamea și te ajută să slăbești mai repede.

Ca regula generala, trebuie sa consumi legume, carne slaba si nuci si seminte crude (in cantitati moderate) pentru a slabi eficient si rapid si fara o senzatie neplacuta de foame.

Legumele trebuie consumate atat crude cat si preparate termic, pentru a fi digerate usor si eficient si pentru a asigura o absorbtie corecta a vitaminelor si mineralelor. Ele nu trebuie sa lipseasca de la masa de pranz si cina, iar in unele zile iti recomand sa le incluzi si la micul dejun si la gustarea de seara. Au avantajul de a avea un aport caloric redus, completeaza aportul de fibre si intretin senzatia de satietate.

 

Proteinele slabe sunt proteine care nu sunt in mod natural asociate cu grasime. In aceasta categorie avem si proteine vegetale si proteine din surse animale si ambele categorii trebuie incluse in alimentatia saptamanala. Introdu la fiecare masa peste slab, ideal sa fie de captura si nu de acvacultura si incearca sa consumi atat peste de talie mica (lufar, biban, salau) , cat si peste de talie mare (ton, rechin etc). Proteinele vegetale pe care te poti baza sunt cele din leguminoase: mazare, fasole, linte, naut, care pot fi incluse in salate, mancate ca atare in preparate traditionale, supe crema sau sautee-uri.

 Grăsimi sănătoase

Nucile si semintele crude sunt o sursa de buna calitate de grasimi sanatoase. Este important sa consumi si grasimi sanatoase pentru sanatatea sistemului cardiovascular si hormonal. Sunt ideale ca gustare in partea a doua a zilei sau pot fi adaugate in salate si ideal este sa le hidratati cateva ore inainte de a le consuma, pentru a le digera mai usor si mai eficient.

Daca cea mai mare parte a alimentatiei tale se bazeaza pe aceste trei elemente, nu trebuie sa iti faci probleme pentru obtinerea unei greutati sanatoase. Consuma cu moderatie cantitati mici din toate grupele alimentare (fructe de sezon, cereale integrale neprocesate, lactate fermentate naturale) si astfel iti asiguri un plan alimentar echilibrat si sanatos, care te ajuta sa slabesti mult mai eficient decat dietele extrem de restrictive despre care citesti frecvent in reviste sau pe internet.

Nu uita sa te hidratezi cu cel putin 2 litri de apa pe zi, fa miscare regulat, odihneste-te bine in fiecare noapte si organismul tau va tinde in mod natural spre o stare de echilibru si vei slabi eficient, sanatos si usor.

 

foto Shutterstock

 


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Dieta, nutritie, sport