Alimentele care pot da gaze bebelusului, atunci cand le consuma mama

Bebelusii se baloneaza, indiferent daca sunt hraniti la san de mama sau daca li se da formula de lapte, indiferent daca mama mananca sau nu broccoli. Gazele intestinale sunt o parte fireasca a procesului digestiei si toata lumea elimina gaze, indiferent de varsta. Pot exista insa alimente care, daca sunt consumate de mama, sa produca gaze la bebelusul alaptat?

In cele mai multe situatii, gazele intestinale ale bebelusului nu sunt motiv de ingrijorare. Acest lucru nu inseamna ca ai mancat ceva anume neaparat, daca il alaptezi pe cel mic.
Cu toate acestea, exista cateva alimente ce pot provoca gaze la bebelus, atunci cand mama le mananca.

Ce baloneaza mama nu baloneaza neaparat si bebelusul

De cele mai multe ori poti manca aproape orice vrei, oricand vrei. Daca insa observi ca bebelusul se baloneaza atunci cand mananci ceva anume, nu functioneaza daca elimini din dieta alimentele care te baloneaza pe tine.

Desi suna greu de crezut, alimente precum broccoli, varza sau mancarurile picante nu vor afecta laptele, deoarece gazele intestinale resimtite de tine sunt la nivelul tractului tau digestiv.

Cum identifici alimentele consumate de mama, ce pot face ca bebelusul sa elimine gaze

Cele mai comune alimente ce pun insa aceasta problema si fac ca mama sa transfere gazele la sugar sunt lactatele, iar gazele la bebelus sunt cauzate in aceasta situatie de o sensibilitate.
Laptele, branza, iaurtul, cremele pe baza de lapte, toate pot da acest simptom neplacut bebelusului, daca sunt consumate de mama.

Alti „vinovati” in materie de alimente ce ar putea balona bebelusulul, cand sunt consumate de mama, sunt cele care contin gluten, porumbul, pestele, ouale sau alunele.

Nu elimina toate aceste produse din alimentatia ta. Daca suspectezi ca vreunul dintre ele e totusi raspunzator pentru balonarea micutului tau, elimina-l pentru o saptamana.
Daca situatia se imbunatateste, il poti reintroduce in alimentatie ulterior sa vezi daca aceeasi problema se repeta.

In cazul in care problema revine, e clar ca bebelusul are o sensibilitate la acel aliment.

Cele mai frecvente motive pentru care bebelusul are gaze in exces

  • Mananca prea repede, inghitind si mult aer odata cu laptele
  • Sensibilitate crescuta la un anume aliment, de regula lactatele
  • Plansul – la fel ca si mancatul prea rapid, poate face ca bebelusul sa inghita prea mult aer si sa sufere de balonare.
  • Hranirea cu biberonul – Spre deosebire de hranirea la san, hranirea cu biberonul poate duce la ingerarea de aer. Foloseste tetine de biberon cu un debit mai mic, pentru a limita cantitatea de lapte sau formula iesite dintr-o data. Nu lasa bebelusul sa traga dintr-un biberon gol si ajuta-l sa elimine aerul mai frecvent, inclusiv in timpul hranirii.

Surse: kellymom.combabycenter.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Alimentatie