Andreea Raicu: Nu vreau un copil care sa “ma implineasca”

Andreea Raicu a dezbatut intr-o postare de blog o dilema prin care multe femei trec pe masura ce se maturizeaza si se gandesc la intemeierea unei familii: e bine sau nu sa faci un copil?

Vedeta a povestit cum a trecut printr-o perioada in care isi dorea cu ardoare un copil, tocmai pentru ca ii plac foarte mult, si luase in calcul chiar si ideea de a fi o mama singura.

Insa pe masura ce timpul a trecut, Andreea Raicu povesteste cum a realizat ca sunt anumite motive pentru care nu ar trebui sa faci un copil.

„Nu il aduci pe lume pentru ca toate prietenele tale au devenit mame si tu esti singura care nu si nici pentru ca ai ajuns la varsta la care e normal' sa ai un copil. Sau, mai rau, pentru ca vrei sa readuci dragostea' in relatia ta disfunctionala.
Am inteles ca un copil vine pe lume pentru cu totul si cu totul alte motive. Nu ca sa iti umple golurile, nici ca sa te faca sa fii in randul lumii' si nici ca sa ai o ocupatie.”

Adesea, femeile care aleg sa nu aiba un copil sunt considerate egoiste, insa vedeta sustine chiar opusul: sa faci un copil cu orice pret este o dovada de egoism.

<>

In continuare, Andreea Raicu enumera motivele pentru care e gresit sa iti doresti un copil si descrie filtrul rational prin care femeile ar trebui sa treaca aceasta decizie:

„Cred cu tarie ca, atunci cand vrei sa faci un copil, e vital sa-ti pui niste intrebari. Eu una am ajuns la concluzia ca pe un copil nu il fac pentru mine, ca sa ma implineasca' si sa-mi dea un rost, ci responsabilitatea mea este sa il aduc intr-un loc in care sa ii fie bine, sa ii asigur toate conditiile in care sa creasca frumos – nu ma refer aici la cele materiale – si sa-l ajut eu pe el, nu el pe mine, sa-si faca un rost.”

Superficialitatea lumii ce ne inconjoara, mancarea slaba calitativ si bolile sunt alte cateva motive enumerate, ce o tin pe Andreea Raicu la distanta de statutul de mama.

„Multi spun ca e o dovada de egoism sa nu faci un copil. Eu cred, de fapt, ca e un semn de egoism tocmai sa faci un copil cu orice pret.”

Desi maniera in care vedeta si-a expus gandurile pe blog a fost una personala, menita sa explice anumite detalii din viata sa privata, foarte multi oameni au gasit de cuviinta sa o critice si ii transmita prin comentariile facute la acea postare, ca indiferent ce simte ea, fara copii nu va fi niciodata completa, nu-si va fi indeplinit menirea.

In viata Andreei exista totusi un copil pe care il sustine, insa fetita are parinti, deci nu poate fi vorba de adoptie. Maria o viziteaza frecvent, iar cele doua tin legatura in fiecare saptamana.

Citeste si: Un copil la 'bătrânețe' – 4 motive pentru care să-l faci


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Contraceptie si planning