Animalele de companie îi ajută pe copiii să crească sănătos

Animalele de companie sunt una dintre cele mai bune surse de lecții de viață pentru copiii. Relația dintre un copil și micul său animal îl învață aptitudini esențiale pentru viitorul său. E lucru dovedit de-a lungul timpului prin experiență și confirmat inclusiv de cercetători și psihologi.

Copiii care cresc alături de un cățel sau o pisică învață să comunice mai bine, pentru că sunt atenți la reacțiile și sentimentele animalului.

Acest lucru îi ajută să fie atenți la gesturile oamenilor cu care interacționează și să interpreteze corect ceea ce exprimăm fără cuvinte, doar prin pozițiile corpului, priviri sau gesturi. Apoi, în strânsă legătură, învață să fie empatici. Vor fi curioși și atenți la emoțiile oamenilor din jurul lor și vor ține cont de ele în felul în care își modelează comportamentul.

Apoi, de la pisici și căței, copiii mai primesc și multă încredere de sine. Chiar dacă sunt mici, lumea lor e construită din evaluări și teste constante. Prin contrast, animalele nu le dau note și bonusuri în funcție de performanță. Din contră: îi iubesc necondiționat și se bucură de prezența lor orice ar fi. Copiii se simt altfel acceptați și se dezvoltă sănătos.

Înainte să decizi împreună cu puiul tău ce animal i-ar plăcea să îngrijească și dacă sunteți pregătiți, îți recomandăm să-l ajuți să înțeleagă cât mai clar ce presupune această nouă experiență. Poți face asta prin discuții cu el, pe care să le completezi cu lecturi tematice.

De exemplu, îți va fi de mare ajutor noua colecție „Prima mea lectură' de la Libertatea. E alcătuită din 6 volume cu câte o poveste despre pisicuțe și cățeluși. Sunt amuzante, dar și utile, și sunt ilustrate alb-negru. Începând cu 29 iunie, caută la chioșcuri colecția „Prima mea lectură' alături de ziarul Libertatea, la prețul special de 14,99 lei.

Explorați împreună frumusețea relațiilor dintre copiii și animalele lor de companie. Bonus: îți vei ajuta copilul să-și țină mintea în priză cu o lectură de vacanță cu adevărat plăcută.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Copilul tau