Avantajele unui sistem de alarma la domiciliu

Conform ultimelor informații, numărul de sisteme de alarmă instalate în spațiile domestice a crescut în ultimii ani. Această creștere se datorează  din două motive foarte clare: prețul pentru astfel de echipamente a scăzut, iar oamenii pun mai mult preț pe siguranța lor. Și acest lucru se poate vedea și cu ochiul liber dacă ieșiți pe stradă.

Pe case au apărut sirene, camere de supraveghere și interfoane, în zone în care până mai ieri nici nu te așteptai să vezi așa ceva. Dar lucrurile vor continua să crească și în următorii ani, deoarece și dovezile sunt mult mai evidente. Iar oamenii doresc să se simtă în siguranță, să trăiască într-un confort cât mai ridicat.

kit-impassa

Un sistem de alarmă poate fi de două feluri, iar aici fiecare utilizator își alege soluția ideală. Sunt sisteme de alarmă clasice cu cablu și sisteme de alarmă wireless, mult mai prietenoase cu utilizatorul final, fiind mai ușor de montat. Conexiunea dintre senzor și centrală se realizează wireless. Mai jos va prezint avantajele unui sistem de alarmă la casa omului, indiferent de felul acestuia.

   Confortul

Imediat după instalare, utilizatorul se va simți mai în siguranță. Parcă un al treilea ochi supraveghează casa și nimeni și nimic nu scapă nepedepsit. Confortul este generat automat, utilizatorul având toată încrederea în alarmă, iar în cazul unei depistări, acesta este pregătit să intervină cu forțele proprii.

Cel mai important este confortul psihic, pe care se pune foarte mult accent. De îndată ce sistemul este montat, proprietarul mizează pe alarmă că nimeni nu îi poate viola intimitatea. Acesta este și principalul avantaj și cel pe care se pune cel mai mult accent.

   Monitorizarea

Persoanele care au drepturi să folosească sistemul de alarmă, pot monitoriza întreaga locuință de la distanță. Centralele de alarmă, fie cablate fie wireless, pot ține legătura cu utilizatorul final prin diferiți senzori sau module de comunicație. Utilizând setările alarmei, puteți configura alarmă să va ofere informații cu privire la diferite situații: de exemplu când ușile au fost deschise, de câte ori au fost deschise, dacă curentul electric a fost întrerupt, dacă cineva a încercat să între forțat în casă, etc. Toate aceste lucruri pot fi accesate și vizualizate pe telefon, centrala având rolul să vă informeze de fiecare dată când consideră că este nevoie.

 Notificări de la distanță

Proprietarul sistemului de alarmă poate avea acces și la notificări în timp real de la distanță. Un mare avantaj este că indiferent de situație, centrala poate transmite alerte prin SMS sau apeluri. Presupunând că ați lăsat apa să curgă, senzorul de inundație o detectează și transmite  pe un anumit număr de telefon sau mai multe, o alterta cu privire la o posibilă inundație. La fel se poate proceda și la senzorii de fum, de mișcare sau de geam spart.

   Siguranța

 În cazul în care un sistem de alarmă se montează într-un apartament de bloc, vecinii se vor simți mult mai în siguranță, chiar dacă sistemul de alarmă funcționează doar pentru ține. Este dovedit științific că apropiații tăi se simț mai siguri dacă și tu ești protejat. Cumva se formează o legătură invizbila, dar foarte puternică. În plus, dacă cineva ar încerca să spargă o locuință cu sistem de alarmă, vecinii vor auzi imediat alarma și vor sări în ajutor. Acest lucu nu se întâmplă de fiecare dată, mulți fiind speriați de zgomotul făcut de sirenă și se gândesc să nu pățească ceva dacă intervin. Dar aici alarma intervine singură și își dovedește inteligență. Deoarece i se poate adresa un număr de telefon de urgențe precum cel de la Poliție sau de la firma de pază. Imediat cum senzorul magnetic de la ușă a fost activat, senzorul PIR a detectat mișcare, centrala emite un apel.

Pe langă propria dumneavoastră locuinţă, astfel de sisteme de alarmă se pot monta cu uşurinţa şi în alte locaţii precum clădiri de birouri, scoli, grădinţe (vezi agregatorul de grădiniţe şi alte unităţi de învăţământ – www.edux.ro), magazine etc.

poza-skut-ro

Un alt avantaj extrem de important este că se poate conecta la un sistem de supraveghere video. Cei care doresc extra protecție pot alege să folosească două sisteme de securitate simultan, care vor rula foarte bine împreună pentru a asigura protecția locuinței. Camerele de supraveghere și sistemele de alarmă au făcut mereu casă bună.

Astfel, dacă alarma pornește și va transmite notificarea de rigoare cu problema menționată, dvs puteți intră în aplicația specială pentru a urmări camerele, și puteți vedea de la distanță ce va deranjat locuința, fără să bateți un drum de la serviciu sau să vă întoarceți din vacanță din cauza unei alarme false, cel mai probabil produsă de un animal.

Sisteme de alarma antiefractie bune puteți găsi la magazinul Skut.ro. Ei comercialzieaza diferite modele pentru toate buzunarele și pentru toate gusturile, și oferă asistență telefonică pentru cei care nu au un bagaj de cunoștințe în domeniu foarte bogat.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Familie