Avea atatea amenzi neplatite, ca a ajuns la tribunal. Insa nimeni nu stia prin cate trecuse

De cate ori ne-am grabit oare sa judecam un om dupa aparente si sa consideram ca daca a gresit, e musai sa plateasca? Ei bine, aceasta mama s-a prezentat la tribunal pentru a suporta consecintele unor amenzi neplatite si a avut parte de o sentinta pe care nici nu si-o putea imagina.

Judecatorul Frank Caprio este cunoscut pentru aparitiile in emisiunea televizata numita Caught in Providence, insa e chiar mai cunoscut pentru generozitatea si empatia de care da dovada.

Femeia, pe nume Andrea, a fost initial mustrata de judecator pentru un numar mare de amenzi primite si neplatite de-a lungul timpului, multe despre care ea nici nu stia, motiv pentru care a fost si nevoie sa se prezinte la tribunal.

Cand judecatorul a cerut o explicatie pentru numarul mare de amenzi, femeia a izbucnit in plans si a inceput sa povesteasca situatiile prin care viata a dus-o.

„Pur si simplu trec printr-o perioada cumplita”

Fiul ei fusese omorat cu un an inainte de propriul ei frate. La doua luni dupa ce si-a pierdut copilul, a fost nevoita sa se duca la institutiile statului, care ii oprisera ajutorul social din pricina unei datorii de 75 de dolari pe care fiul sau o avusese la stat. In timpul petrecut in institutie, a mai luat o amenda de parcare.
La scurt timp a fost evacuata din casa de catre proprietar, pe care ea s-a hotarat sa il dea in judecata. Din pacate insa, a pierdut cazul. La iesirea din sala de judecata a observat ca mai primise o amenda.

Femeia inca platea pentru inmormantare

Ca si cum toate acestea nu erau suficiente, Andrea inca mai platea inmormantarea fiului ei, era sub tratament antidepresiv si fusese nevoita sa-si gaseasca o noua chirie, dupa evacuarea din apartament. Dupa ce i-a explicat intreaga situatie, femeia cu lacrimile siroind pe obraji, incearca sa gaseasca o explicatie pentru tot ceea ce i s-a intamplat: Pur si simplu trec printr-o perioada cumplita. E ca si cum nu mai pot castiga deloc.„.

Judecatorul, coplesit de toate informatiile aflate, a decis reducerea sumei de 400 de dolari, cat femeia datora statului, la cea de 50 de dolari. Femeii nu-i venea sa creada si era extrem de recunoscatoare.

Exact inainte de a da sentinta insa, judecatorul i-a mai pus o intrebare: daca platind amenda de 50 de dolari, ar ramane fara bani.
Andrea a asigurat judecatorul ca poate plati amenda, avand in total 55 de dolari. Nedorind sa puna femeia in situatia de a pleca fara bani acasa, judecatorul a respins toate amenzile si i-a urat femeii mult succes.

Astfel de acte de generozitate, ce izvorasc din empatie, sunt necesare in salile de judecata, unde desi toate legile sunt la fel, povestile si dramele oamenilor nu sunt doua la fel.
Vezi mai jos imaginile emotionante.

Citeste si: S-a prezentat la tribunal cu fiul sau de 5 ani. Ce a urmat te va impresiona


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Familie