Balanta (23 septembrie – 22 octombrie)

Caracteristici generale ale zodiei
Perioada: 23 septembrie – 22 octombrie
Planeta dominanta: Venus
Element definitoriu: Aer
Verb caracteristic: a echilibra
Calitati: diplomatie, tact, farmec
Culorile zodiei: albastru, vernil
Pietre pretioase: coral, smarald, jad
Metale: cupru
Zi favorabila: vineri
Numere norocoase: 6 si 9
Locuri prielnice: cele care vibreaza de viata

Balante celebre: Jonathan Lipniki, Alicia Silverstone, Avril Lavigne, Brigitte Bardot, Catherine Deneuve, Catherine Zeta-Jones, Gwyneth Paltrow, Gwen Stefani, Kate Winslet, Margaret Thatcher, Martina Navratilova, Maria Tanase, Nana Muskouri, Olivia Newton-John, Rita Hayworth, Sarah Ferguson, Dante Alighieri, Eminem, Friedrich Nietzsche, Giuseppe Verdi, Mahatma Gandhi, Marcello Mastroiani, Michael Douglas, Oscar Wilde, Roger Moore, Ronaldo, Will Smith

Personalitate
Copilul Balanta este intelegator, tandru si cooperant. Pasnic, nu-i plac jocurile violente si nici jucariile stridente. Dar, desi este linistit si conciliant, are personalitate: iti cere sfatul, ai impresia ca te asculta, dar sfarseste prin a face ce vrea. Judecata lui este foarte sigura, discernamantul dezvoltat, iar setea de cunoastere, mare.

Are simtul calitatii si al esteticului, ii plac lucrurile frumoase si poate fi dotat pentru arta. Conflictele, nedreptatile si vulgaritatea il ranesc adanc. Va deveni un adult agreabil, inteligent, cultivat, plin de sarm si bun-gust, care pune mare accent pe relatiile sociale si viata de cuplu.

Genul de nume care i se potrivesc: elegante si rafinate, dat fiind ca Balanta este o mare iubitoare de frumos. Nume care suna armonios sau sugereaza armonia, ale caror semnificatii au conotatii nobile, aristocrate, sau care sunt legate de arta, dragoste, gratie si frumusete. Sunt potrivite si cele de provenienta straina.

Ai putea sa incerci
Pentru fata: Adriana, Adela, Amanda, Beatrice, Daria, Despina, Eliza, Simona, Gratiela, Marie-Rose, Melinda, Mimoza, Sonia, Suzana, Violeta
Pentru baiat: Adrian, Daniel, Dominic, Dorian, Eduard, Eugen, Filip, Florian, Iustin, Lucian, Manuel, Octav, Rafael, Romeo, Sebastian, Silviu

Cauta sa eviti numele prea traditionale (Vasile, Ion, Gheorghe, Ilie), diminutivele lipsite de rafinament si prestanta (Nelutu, Lucica, Maricica). Fereste-te si de numele care suna dur, adica acelea care contin mai multe consoane tari (Vladimir, Stefania).

Cum educi un copil Balanta
– Stabileste-i un program ferm (nu dur!), pentru a-i corecta comoditatea.
– Implica-l de mic in luarea deciziilor – are tendinta de a fi nehotarat.
– Incurajeaza-l sa studieze, inlesneste-i accesul la cultura, cultiva-i talentele.

Comportament:
Micutii din aceasta zodie sunt niste copii foarte sociabili, mai mereu bine dispusi, care cuceresc aproape orice adult prin farmecul lor.

Poate de aceea apare si adeseori tendinta acestora de a-i alinta, asa ca ar fi bine sa-i supraveghezi in egala masura si pe… bunicii si matusile copiilor Balanta.

Principala problema a celor mici este firea ezitanta si incapacitatea de a lua decizii de unii singuri. Invata-l sa-si dezvolte capacitatea de a lua decizii si incearca, chiar, sa nu-i impui nimic.

Supravegheaza-l doar de la distanta pentru a interveni atunci cand are intr-adevar nevoie. Incurajeaza-i, de asemenea, si talentele artistice. Daca observi trasaturi intrucatva egoiste in raport cu ceilalti copii, nu incerca sa-l convingi pedepsindu-l, ci explicandu-i de ce si unde au gresit.

Un fratior e cea mai buna idee pentru a-i ameliora instinctul de razbunator. Sau ii poti lua un animal de companie, pentru ca ii plac mult animalele..


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Caracteristici generale