Bani pentru aparat dentar de la stat

UPDATE: 17 septembrie 2018

Incepand de astazi, parintii vor putea depune dosarele pentru a putea beneficia de ajutorul primit de la Primaria Municipiului Bucuresti, in valoare de 750 de lei, pentru a le pune aparate dentare copiilor ce au nevoie.

In cazul in care copiilor le este recomandat ca aparatul dentar sa fie aplicat pe ambele arcade, parintii sau reprezentantii legali ai copilului ar putea beneficia de dublul sumei, adica de 1500 lei.

Mai jos gasesti toate informatiile necesare pentru depunerea dosarului, printre care si conditiile de acordare a acestui ajutor.


Elevii pot primi bani pentru aparat dentar de la stat potrivit unui proiect de hotarare aprobat in sedinta Consiliului General al Municipiului Bucuresti.

Proiectul „Consultatii stomatologice si aplicare de aparate ortodontice pentru elevii din Municipiul Bucuresti' prevedere acordarea de ajutoare financiare pentru elevii care au nevoie de aparat dentar.

Bani pentru aparat dentar de la stat

Primaria Capitalei va oferi bani pentru aparat dentar de la stat, elevilor de pana in 16 ani. Acestia vor primi 750 de lei pentru ca-si pune aparat dentar.

In plus, copiii care au nevoie aparate dentare pe ambele arcade, suma se va dubla. Banii vor fi alocati la recomandarea unui medic specialist sau primar ortodont, iar motarea aparatului se va face la Spitalul Clinic de Chirurgie Oro-Maxilo-Faciala „prof. Dr. Dan Theodorescu” din Capitala.

Conditii de acordare de a banilor de la stat pentru aparate dentare

Pentru a beneficia de banii de la stat, parintele elevului trebuie sa depuna la sediul Administratiei Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti un dosar care sa cuprinda:

  • cerere tip
  • acord pentru fotografierea dintilor copilului inainte si dupa montarea aparatului dentar
  • copii dupa certificatul de nastere, actului de identitate
  • consimtamantul parintelui sau reprezentantului legal al copilului privind aplicarea aparatului dentar
  • un document tip eliberat de Spitalul Clinic de Chirurgie Oro-Maxilo-Faciala „prof. Dr. Dan Theodorescu”.

Bugetul alocat proiectului „Consultatii stomatologice si aplicare de aparate ortodontice pentru elevii din Municipiul Bucuresti' este de aproape 200.000 de euro, insemnand 925.500 de lei.

Proiectul se va desfasura in perioada 17 septembrie 2018 – 17 septembrie 2019.

Sanatatea orala a copiilor din Romania

Conform documentelor anexate proiectului Consiliului General al Municipiului Bucuresti, in urma unui studiu realizat in anul 2013 pe un grup de 6.786 de elevi din 7 orase din Romania, la copiii cu varste intre 6 si 11 ani, 75% din dintii temorari si 39% din dintii permanenti sunt afectati de carii.

Aceleasi documente includ si un studiu realizat tot in 2013 care arata ca 56% dintre elevii de pana in 13 ani (participanti la studiu) au necesitat tratament ortodontic, Bucurestiul aflandu-se pe primul loc in topul oraselor incluse in studiu cu cel mai ridicat numar de elevi care necesita aparat dentar.

Surse: portalinvatamant.ro; pmb.ro; assmb.ro
Foto: 123rf.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Copilul tau