Bebelușul refuza mereu să sugă la sânul drept. Când a realizat motivul, mama a avut un șoc

Povestea unei mame, care a fost salvată de cancerul de sân de propriul bebeluș, a emoționat o lume întreagă.

Shakti Dalal devenise mamă pentru a treia oară, știa deja foarte bine cum trebuie să-și alăpteze copilul, dar fetița ei de câteva luni refuza tot timpul să sugă de la sânul drept. De fiecare dată când o punea la acel sân, micuța scâncea și cerea să fie pusă la stângul. După ce copila a refuzat de mai multe ori, mama s-a gândit să-și analizeze sânul, să vadă dacă își poate da seama ce se întâmplă. Așa a descoperit că are un nodul și a decis să meargă la medic.

Odată ajunsă la medic, acesta a fost aproape convins că este vorba de canale galactofore blocate, fapt adesea întâlnit la mamele de bebeluși. Totuși, femeia a făcut o ecografie ca să vadă exact ce se întâmplase.  Rezultatul a fost unul șocant. Proaspăta mămică avea cancer.

Din fericire, mama a descoperit la timp boala datorită fetiței ei care refuza să sugă la sânul drept. Medicii spun că este foarte probabil ca gustul laptelui să fi fost modificat și acesta să fi fost motivul pentru care copila nu voia să sugă la acel sân.

Shakti a suferit o masectomie și apoi o operație de reconstrucție a sânului, iar boala ei este acum în regresie. Din păcate nu a mai putut să-și alăpteze cel de-al treilea copil și regretă acest lucru, însă speră că așa a reușit să învingă boala care ar fi ținut-o departe de copiii ei pentru totdeauna.

Shakti a vrut să-și facă publică povestea pentru a ști și alte mame despre experiența ei și pentru a conștientiza riscul de cancer mamar, chiar și la mamele care alăptează.

Citește și: Sănătate: Vezi care sunt factorii care te îmbolnăvesc de cancer
Mastectomia preventivă: Angelina Jolie a făcut-o. Tu ce ştii despre riscul de cancer la sân?

Cancerul de sân – 6000 de femei diagnosticate anual, în România

Cancerul de sân este o boală extrem de gravă în cadrul căreia celulele maligne se formează în țesutul sânului. Acest tip de cancer se întâmplă să fie deseori diagnosticat și la femeile însărcinate sau care tocmai au născut.

În ultimii ani, cazurile de cancer de sân s-au înmulțit îngrijorător, iar răspândirea lui în rândul femeilor tinere, de până în 35 de ani ( chiar 15-20 de ani) este una alarmantă.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Feminin