Bebelusul care canta in burtica  – VIDEO

 

Acest video incredibil arata cum bebelusii canta' in burtica mamei, pentru ca in urma unui studiu recent s-a descoperit ca bebelusii aud muzica inca din saptamana 16 de sarcina si isi misca buzele si libma ca raspuns la muzica.
Pentru prima data, cercetatorii de la Institutul Marques din Barcelona au demonstrat ca bebelusii din burtica sunt capabili sa detecteze sunete si chiar mai mult, ei reactioneaza miscandu-si buzele si gura.
Este deja recunoscut faptul ca urechile bebelusilor sunt complet dezvoltate in saptamana 16 de sarcina, insa pana acum, expertii, nu credeau ca bebelusul din burtica poate auzi inainte de saptamana 18 de sarcina, cel mai devreme. In principiu se stia ca acestia aud incepand cu saptamana 26 de sarcina.
Dr. Marisa Lopez-Teijon, care a condus studiul, a declarat ca cercetarile au aratat ca bebelusii din burtica raspund la muzica transmisa intravaginal, miscandu-si buzele si limba ca si cum ar incerca sa vorbeasca sau sa cante.
La acest studiu au participat gravide care se aflau intre saptamana 16 si 39 de sarcina si carora li s-a pus muzica pe burtica sau li s-a implantat un dispozitiv intravaginal.
Desi studiul a demonstrat ca bebelusii din burtica pot sa auda muzica inca de la 16 saptamani de sarcina, studiul are implicatii mult mai mari.
Cercetatorii au aratat ca metoda lor poate deveni un o metoda care testeaza auzul bebelusuilor din burtica si poate exclude astfel, un defect de auz.
Muzica stimuleaza partea creierului care este implicata in comunicare si atunci cand aude sunetele, bebelusul raspunde prin miscari asemanatoare vocalizelor – primul pas inainte de cantat sau vorbit.
Folosind un dispozitiv numit Babypod, conceput special pentru acest studiu, mamicile pot incepe sa stimuleze si sa sustina abilitatile de comunicare ale bebelusilor, inainte ca acestia sa se nasca.
In esenta, acest studiu sugereaza ca bebelusii pot incepe sa invete inca dinainte sa se nasca.

Pe parcursul studiului, cercetatorii au folosit ecograful pentru a observa reactiile bebelusilor dupa ce au auzit muzica. Tuturor bebelusilor li s-a pus sa asculte muzica lui Johann Sebastian Bach.
Ecografiile efectuate inainte de inceperea muzicii, au inregistrat ca 45% dintre bebelusi au avut miscari spontane ale capului si membrelor, in timp ce 30% si-au miscat gura si limba si 10% au scos limba.
Atunci cand au fost expusi sunetelui muzicii, prin intermediul dispozitivului intravaginal, 87% din bebelusi au reactionat prin miscari ale capului si membrelor, acompaniate de miscari specifice ale gurii si limbii, care s-au oprit in momentul  in care s-a oprit muzica.
In plus, 50% dintre bebelusi au reactionat cu miscari precise, scotand limba fara cat au putut de mult.
In comparatie, cand au fst asezate casti pe burticile gravidutelor si a fost pornita muzica, nu s-ainregistrat nicio modificare in expresiile faciale ale bebelusilor.
Sursa: dailymail.co.uk
Foto:123rf.com
Text: Simona David

URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Dezvoltarea sarcinii