Cand esti insarcinata, mananci pentru doi – Adevarat sau fals?

Aceasta notiune e raspandita pe intreg Pamantul: cand esti insarcinata, trebuie (sau poti) sa mananci pentru doi. Dar cat adevar sta oare in spatele acestei expresii?

Cand esti insarcinata, mananci pentru doi – Adevarat sau fals?

Exista zile in care sigur te vei simti infometata si vei zice ca esti in stare sa mananci si un cal, nu e tocmai indicat sa o faci.
Ideea ca acum ca esti insarcinata, trebuie sa mananci cat pentru doi este falsa. In realitate, din femeile care mananca pentru doi in perioada sarcinii, multe ajung sa regrete, acumuland kilograme in plus, mai mult decat obisnuit pentru o sarcina.

Cu toate acestea, e firesc sa cresti numarul de nutrienti pe care corpul ii primeste, iar asta inseamna si cresterea numarului de calorii.
Dar acest lucru inseamna adaugarea de cca 300 kcal pe zi, echivalentul unei felii de paine integrala cu unt de arahide, in niciun caz sa dublezi aportul de calorii.

Ce risti daca mananci „pentru doi” in sarcina

Daca acumulezi mult prea multe kilograme in plus pe perioada sarcinii, cresti riscul de aparitie a diabetului gestational, a durerilor de spate, cresterea tensiunii. In plus, in cazul in care dezvolti diabet gestational, riscul de a fi necesara cezariana la nastere creste si el, deoarece copilul va fi mai mare.

La polul opus, luarea in greutate insuficient este la fel de periculoasa. Aceasta poate duce la greutate scazuta a fatului la nastere, nastere prematura, intarzieri in dezvoltare si boli cronice aparute la bebelus.

Sursa: webmd.com

Imagine: 123rf


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Alimentatie