Capricorn (22 decembrie – 20 ianuarie)

Caracteristici generale
Perioada: 22 decembrie – 20 ianuarie
Planeta dominanta: Saturn
Element definitoriu: Pamant
Verb caracteristic: a folosi, a organiza
Calitati: perseverenta, organizare
Culorile zodiei: negru, indigo, kaki
Pietre pretioase: onix Metale: plumb
Zi favorabila: sambata
Numere norocoase: 3, 6 si 25
Locuri prielnice: cele linistite si retrase

Capricorni celebri: Andreea Marin, Elisabeth Arden, Ava Gardner, Diane Keaton, Dido, Dolly Parton, Janis Joplin, Kate Moss, Vanessa Paradis, Marlène Dietrich, Cézanne, Mihai Eminescu, Kevin Costner, Nicholas Cage, David Bowie, Elvis Presley, Gerard Depardieu, Anthony Hopkins

Personalitate
Copilul Capricorn se poarta ca un adult inca de la o varsta frageda. Este responsabil, are o mare putere de concentrare, judeca analitic, profund si nuantat. Gandeste in pasi succesivi, pe termen lung, are aptitudini pentru organizare, tactica si strategie.

Chiar daca atunci cand este mic parintilor li se pare lent si stangaci, trebuie sa-i acorde credit – nu ii va dezamagi. Desi nu isi exteriorizeaza emotiile, are o enorma nevoie de afectiune. Va deveni un adult demn de incredere, perseverent, chibzuit, disciplinat, organizat, practic si obiectiv.

Genul de nume care i se potrivesc: sobre, serioase, cu o nota distanta, mai impersonala. Genul care suna respectabil si da bine pe o carte de vizita… Pot fi internationale; insa daca optezi pentru un astfel de nume, alege variantele clasice. Merg si cele traditionale-romanesti. In orice caz, trebuie sa aiba stil.

Ai putea sa incerci
Pentru fata: Cornelia, Cristiana, Elisabeta, Eugenia, Ioana, Ligia, Livia, Melania, Monica, Natalia, Oana, Ofelia, Teodora, Valeria, Virginia
Pentru baiat: Aristide, Catalin, Cristian, Dragos, Eugen, Eusebiu, Horia, Ion, Liviu, Mircea, Petre, Silvestru, Stefan, Tudor, Vasile

Cauta sa eviti numele cu tenta sentimentala (Draga, Eros, Romeo sunt nume a caror rezonanta intra in contradictie cu caracteristicile zodiei), de flori (Narcisa, Viorel), care ar putea parea usuratice (Gogu, Zizi), extravagante, exotice (Consuela, Armand, Tanita, Anisia, Anais, Iasmin), diminutivele (Lilica, Mariuca).

Cum educi un copil Capricorn
– Asculta-l cu atentie, respecta-i parerile si sprijina-l in initiativele sale.
– Ofera-i dovezi de dragoste si incredere pentru a capata siguranta de sine.
– Nu-l lasa sa stea mult timp singur – incurajeaza-l sa-si faca prieteni.

Comportament:
E genul de copil ascultator, care mai tarziu va deveni deosebit de grijuliu cu parintii sai, ii va respecta si ii va sprijini oricand vor avea nevoie.

Singurul lucru la care trebuie sa fii mai atenta cu micutii capricorni este tendinta lor spre izolare si spre pesimism.

Manifesta-ti dragostea fata de el fara inhibitii. Nu va fi genul care sa se obrazniceasca si sa se alinte, pentru ca are, de mic, foarte bine conturat simtul autoritatii si al ierarhiilor.

Nu vei avea probleme cu spiritul lui de organizare si nici cu minciunile: este orodonat, ba chiar economic. Este si foarte grijuliu cu el insusi, asa ca fa-i inca de mic instructajul in ceea ce priveste normele de igiena.

E foarte milos, dar, atentie!, e si naiv in acest sens, iar unii s-ar putea folosi de el. Nu-l lasa nesupravegheat sau cel putin explica-i foarte clar ca nu trebuie sa plece cu vreun adult strain..


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Caracteristici generale