Avertizarea unui medic pentru toti parintii: Aveti grija la aceste locuri de joaca

Acum ca vara e in toi, toti copiii sunt afara la joaca cat e ziua de lunga, in parculete sau in spatii de joaca special amenajate. Exista insa un loc in care trebuie sa ai mare grija, daca iti duci copiii acolo. Iata ce se poate intampla intr-o zi de joaca banala.

Brenda Sanderson si cei 2 copii ai sai au iesit in parculet, unde aveau mai multe optiuni ca spatii de joaca, iar dintre acestea cea mai distractiva era o casuta gonflabila.
Copii nu au facut ceva iesit din comun in casuta gonflabila, ci s-au jucat fara ca ceva sa se intample.

Treptat, iritatia s-a transformat in rani ce supurau

Cateva zile mai tarziu insa, mamica a observat o iritatie puternica pe bratele fiului sau. Dupa alte cateva zile, iritatia s-a transformat in veritabile rani ce supurau, asa ca l-a dus rapid la medic.
La medic, mamica a aflat ca fiul ei prezenta semnele unei infectii cu stafilococi.
Casutele gonflabile sunt precum un ring de wrestling. Stafilococii pot veni din sali de sport sau de pe obiecte care n-au fost bine curatate si dezinfectate, iar in casutele gonflabile vor incepe sa se inmulteasca.„, a clarificat mediul ce a consultat copilul.

Ce sfatuiesc medicii

Infectiile cu stafilococi pot deveni mortale daca microorganismele invadeaza corpul, intrand in sange, articulatii, oase, plamani sau in inima.

Daca iti scoti copilul la joaca in casute gonflabile, ai tot timpul grija sa il cureti si dezinfectezi pe maini, la fata locului si in dus, pe tot corpul, cand ajungeti acasa.

Daca locuiti la curte si planuiesti sa ii cumperi o casuta gonflabila ce va fi folosita in comun cu alti copii, de asemenea ai grija sa o cureti periodic si sa o dezinfectezi.

Doctorul Ari Cohen, seful Sectiei de Pediatrie la Spitalul de Urgenta Mass General, ne sfatuieste: „Daca spatiul de joaca gonflabil nu este curat, orice rana este un risc. De cate ori pielea e deschisa printr-o rana, risti tot felul de infectii. Stafilococii sunt cele mai comune si cele mai discutate.

Cat timp spalati rana imediat ce apare, riscul de infectie devine minim.”

E necesar sa consulti un medic daca:

  • Pielea dintr-o zona este rosie, iritata sau dureroasa
  • Apar basici cu puroi
  • Copilul are febra

Sursa articol: fox25boston.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Copilul tau