Ce fel de tată e în funcţie de zodie

Schimbă scutece, pregăteşte piureul de fructe, îi citeşte poveşti, suferă cu el atunci când se loveşte, sau fuge mâncând pământul când îl aude urlând?
Îl susţine în tot ce face sau vrea mereu să se impună în faţa celui mic?
Unii taţi se descurcă de minune de la bun început în rolul de părinte, în timp ce pentru alţii e nevoie de răbdare şi efort pentru a face faţă noii provocări.
Iată ce fel de tată e în funcţie de zodie.

Tatăl Berbec

Este extrem de generos cu copiii lui şi îi e foarte uşor să se pună la mintea lor, el însuşi fiind un copil mai mare. Se joacă cu ei, îi duce la competiţii sportive, la grădina zoologică, nu vrea să se impună şi îi lasă pe cei mici să aibă idei, păreri, să se manifeste, pentru a le insufla curaj. Idealist, tatăl berbec îşi doreşte să-i facă să vadă mereu lucrurile bune şi cât de frumoasă este viaţa.
Tatăl Berbec îşi doreşte ca cei mici să aibă tot ce n-a avut el şi să ajungă mai sus decât a ajuns el. E foarte mândru când copiii lui sunt curajoşi şi competitivi.
Răbdarea nu e punctul lui forte şi  uneori poate fi cam dur, însă copiii simt că îi iubeşte şi învaţă de mici că furiile lui sunt trecătoare.

 

Tatăl Taur

Considerat un tată ideal, îşi iubeşte la nebunie copiii şi are multă răbdare cu ei. Fiind foarte protector, are grijă ca celor mici să nu le lipsească nimic şi încearcă să îi educe astfel încât să ducă o viaţă decentă, pe cât posibil la adăpost de pericole.
Deşi îşi doreşte tot ce e mai bun pentru copiii lui, tatăl Taur nu e absurd şi nu le cere imposibilul, ci doar atât cât pot da. Pentru că îi iubeşte necondiţionat, îi lasă în ritmul lor, nu-i forţează, nu-i grăbeşte, însă e mereu acolo cu un sfat, cu un exemplu, cu o încurajare pentru ei. De cele mai multe ori, păstrează o legătura strânsă cu ei chiar dacă au pornit pe propriile drumuri.
Fiind destul de conservator, poate fi incomod la vârsta adolescenţei, însă anii trec repede, iar problemele dispar.

 

Tatăl Gemeni

Tatăl Gemeni este un prieten excelent pentru copiii lui. Sau un frate mai mare. Fiind el însuşi un copil, cel mult un adolescent, i s-ar cere prea mult să-i îngrijească, să-i alinte, să-i disciplineze – se plictiseşte foarte repede şi nu e consecvent în atitudinea faţă de ei.
Însă îi place să le povestească despre lucruri fascinante, să le cumpere cărţi, jocuri, să-i înveţe să meargă cu bicicleta, să se dea cu rolele.  Fiindcă viaţa pentru el înseamnă comunicare, logică şi mişcare, nu ştie ce să facă cu un copil până când acesta nu începe să vorbească, să judece şi să meargă.

 

Tatal Rac

Este un părinte foarte atent, dedicat şi răbdător. Se implică în îngrijirea copiilor cu tot ce poate: schimbă scutece, pregăteşte biberonul, îi ţine de mână pe cei mici atunci când fac primii paşi, le citeşte poveşti, le ascultă frământarile, suferă odată cu ei când au crampe sau îşi julesc genunchii, le pregăteşte de ziua lor petreceri care îi lasă pe toţi fără cuvinte.
După ce copiii cresc, legătura poate suferi puţin. Pentru că i-ar vrea mereu în casă, ţinându-se de pantalonii lui, bombăneşte nervos şi indispus la fiecare tentativă a puişorilor' de a evada din mediul controlat ori de a-şi afirma independenţa.

 

ce tataTatal Leu

Tatăl Leu e un părinte minunat, plin de căldură, generozitate şi entuziasm. Îşi încurajează copiii să-şi exprime talentele, să fie competitivi, activi social şi să aibă respect de sine.
Îi trimite la cele mai bune şcoli, le plăteşte meditaţii, le face daruri minunate. Copiii învaţă repede că nu trebuie să-l contrazică ori să-i iasă din vorbă, dar îl iubesc şi-l admiră. Băieţii vor să-i semene când vor fi mari, fetele visează ca peste ani să se mărite cu cineva ca el.

 

Tatal Fecioară

Tatăl Fecioară este un părinte foarte conştiincios. El îşi va învăţa copiii să se spele pe mâini şi pe dinţi, îi va îngriji când sunt bolnavi, îi va ajuta la lecţii. În afară de formarea simţului curăţeniei, ordinii şi disciplinei, pune preţ pe învăţătură şi va face sacrificii să le asigure copiilor o educaţie bună. Însă copiii nu au nevoie doar de dezvoltare fizică şi intelectuală, ci şi de multă afecţiune, iar tatăl Fecioară trebuie să înveţe să-i ia în braţe, să-i mângâie şi să le spună vorbe calde.

 

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Familie