Ce nu știai despre pepenele roșu

Foarte dulce, dar sărac în calorii (doar 30 la suta de grame), pepenele roșu este unul dintre cele mai sănătoase alimente de vară. Uite de ce să-l introduci și tu în meniul tău.

 

    • Pepenele roșu conține foarte multă vitamina A – 500 g de pepene roșu acoperă doza zilnică necesară de vitamina A, esențială organismului pentru sănătatea ochilor și buna funcționare a sistemulului imuntar, dar și pentru sănătatea pielii.
    • Bogat în licopen, betacaroten, luteină și alți antioxidanți, pepenele roșu te protejează de cancer la sâni, colon, plămâni sau pancreas

 

  • Studiile demonstrează că, grație conținutului său de licopen și alți antioxidanți, pepenele roșu te ferește, într-o oarecare măsură, de acțiunea nocivă a razelor ultraviolete.
  • Potasiul pe care îl conține pepenele roșu este foarte important pentru buna funcționare a inimii – reglează tensiunea și menține celulele sănătoase. Dacă mănânci pepene roșu scazi riscul de atac vascular cerebral și alte boli cardiovasculare.
  • Pepenele roșu este bogat în vitamina C și magneziu – care te feresc de agenții pepene rosu2infecțioși și contribuie la buna funcționare a sistemului cardiorespirator dar și a sistemului nervos.

 

  • Pepenele roșu este considerat un antidepresiv natural, grație conținutului său ridicat de vitamina B și magneziu (mineralul antistres). Introdu-l și tu în meniu și ține depresia departe!

foto Shutterstock


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Dieta, nutritie, sport