Ce nu ti-a spus niciodata mama ta

Mamicile par puternice prin defnitie si deseori nu lasa sa se vada nicio urma de slabiciune sau de tristete. Insa, ca orice persoana chiar si mamicile au momente in care simt ca totul in jurul lor se prabuseste si simt greutatea pe care o parta pe umeri.

Iata o lista cu doar cateva din lucrurile pe care mama ta nu ti le-a spus niciodata, desi le-a gandit si le-a simtit.

1. Ai facut-o sa planga, adesea. A plans de bucurie cand a aflat ca este insarcinata cu tine, a plans atunci cand te-a nascut, a plans apoi din nou cand te-a strans la pieptul ei pentru prima data. Au fost momente in care a plans de bucurie, momente in care a plans de frica, de ingrijorare. Ti-a simtit si a trait alaturi de tine bucuriile si durerile tale, chiar daca poate nu ai realizat asta.

2. Isi dorea acea ultima bucata de prajitura. Dar te-a vazut cum o priveai cu ochisorii mari si se citea pofta in priviri, astfel ca nu a putut sa nu iti lase tie si acea bucata de prajitura pentru ca stia ca bucuria ei va fi mai mare cand vei mancat tu acea prajitura si vei fi fericit.

3. A durut. Atunci cand o trageai de par, a durut cand o zagariai cu unghiile pe care trebuia sa ti le taie si nu o lasai, a durut cand o muscai in timp ce te alapta. A durut si cand faceai tumbe in burtica in timp ce era insarcinata cu tine, i-ai marit abdomenul si ai facut-o sa simta dureri inimaginabile atunci cand ai venit pe lume.

4. I-a fost teama. Din momentul in care ai fost conceput, a facut tot ce i-a stat in putere sa te protejeze. Inima ei a bautut mai repede atunci cand cineva voia sa te tina in brate, atunci cand ai facut singur primii pasi. A stat pana noaptea tarziu ca sa fie sigura ca ai ajuns acasa in siguranta si s-a trezit devreme ca sa te pregateasca pentru scoala. A fost mereu acolo, fie in momentul in care ai visat urat sau in noptie in care aveai febra, a fost mereu acolo ca sa se asigure ca esti in regula.

5. Stie ca nu este perfecta. Este cel mai mare critic al sau. Isi cunoaste toate defectele si uneori se uraste pe sine. Este cea mai dura cu ea atunci cand vine vorba despre tine. A vrut sa fie mama perfecta, sa nu greseasca cu nimic, insa pentru ca este om, a facut si greseli. Probabil ca inca incerasca sa se ierte pentru acele greseli pe care le-a facut. Isi doreste din toata inima sa se poata intoarce in timp si sa faca anumite lucruri diferit, insa nu poate, asa ca poarta-te frumos cu ea si incearca sa intelegi ca a facut tot ce a putut si cum a putut mai bine.

6. Te privea in timp ce dormeai. Au fost nopti in care a stat treaza pana dimineata, sperand si rugandu-se sa adormi. Abia putea sa isi tina ochii deschisi in timp ce iti canta si se ruga de tine sa adormi. Apoi, dupa ce intr-un final adormeai, te asteza in patut si toata oboseala ei disparea pentru cateva secunde si statea langa patul tai si iti privea somnul dulce.

7. Te-a purtat mai mult de 9 luni. Aveai nevoie de ea asa ca a facut-o. A invatat sa te tina in brate in timp ce facea curatenie, in timp ce manca, in timp ce dormea. Ii oboseau bratele, o durea spatele insa continua sa te tina pentru ca dorea sa te simta aproape. Te-a strans in brate, te-a iubit, te-a pupat si s-a jucat cu tine. Te simtei in siguranta in bratele ei, erai fericit in bratele ei, te simteai fericit in bratele ei asa ca te tine in brate ori cat de des doreai si oricat de mult doreai.

8. I se rupea inima de fiecare data cand plangeai. Nu exista niciun sunet mai trist decat plansul tai, sau imagine mai grea de privit decat lacrimile care ti se prelingeau pe obrajori. A facut tot ce i-a stat in putere sa te ajute sa nu mai plangi, iar cand nu reusea sa iti opreasca lacrimile, inima i se rupa in milioane de bucati.

9. Te-a pus intotdeauna pe primul plan. A stat nemancata, fara sa faca dus si nedormita. Intotdeauna a pus nevoile tale inaintea nevoilor ei. Isi petrecea toata ziua asigurandu-se ca toate nevoile tale sunt satisfacute si astfel ca la finalul zilei nu mai avea deloc energie pentru ea. Insa a doua zi, se trezea si o lua de la capat pentru ca te iubea.

10. Ar lua totul de la capat si ar face la fel. Sa fii mamica este unul dintre cele mai dificile meserii din lume si uneori iti impinge la maxim limitele, Plangi, te doare, incerci, cazi, muncesti si inveti. insa de asemenea simti mai multa bucurie decat credeai ca este posibil si mai multa dragoste decat credeai ca exista. In ciuda durerii, a tristetii, a noptilor pierdute si a diminetilor cu treziri extrem de matinale, mama ta ar lua totul de la capat pentru ca pentru ea meriti totul.

Asa ca data viitoare cand o vezi, spune-i mamei tale „Multumesc!” si spunei „Te iubesc!”.

CONȚINUT VIDEO BABY UNICA

Text: huffingtonpost.com
Foto: 123rf.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Familie