Ce nu trebuie sa faci cand vizitezi in nou-nascut

Cand interactionezi cu un nou-nascut, trebuie sa ai mare grija ce si cum faci si mai ales sa iti iei cateva masuri de precautie pentru ca vizita sa decurga cat se poate de bine si de frumos.

Iata cateva sfaturi practice de la mamici, pentru a sti ce nu trebuie sa faci atunci cand vizitezi un nou-nascut.

Nu uita sa te speli pe maini

Poate ca abia te-ai spalat pe maini inainte sa ajungi in vizita, sau poate crezi in imunizarea prin contactul cu microbii, dar in final, nu conteaza: mergi spala-te pe maini inainte sa intrii in contact cu bebelusul pentru ca parintii sa fie linistiti.

Nu veni insotita de copil

Copilului tau ii plac bebelusii? Ei bine, majoritatii copiilor le plac insa tine minte ca nou-nascutii sunt extrem de delicati si fragili, iar copiii mici sunt purtatori de microbi si infectii, mai ales daca sunt in colectivitate.

Daca trebuie sa iei si copilul cu tine, atunci explica-i de acasa ca nu trebuie sa puna manuta pe bebelus si nici sa il pupe, avand in vedere ca nu vrei sa fii responsabila pentru prima raceala a bebelusului.

Nu critica

Atata timp cat nu este copilul tau, nu ai niciun drept sa fac tu regulile. Abtine-te sa oferi sfaturi de cresterea copilului nesolicitate. Avand in vedere ca stai de vorba cu o mamica ce abia a nascut, chiar si comentariile bine-intentionate despre imbracaminte, cum sa calmeze bebelusul sau cum sa ii faca programul de somn, s-ar putea sa fie interpretate ca insulte. Asa ca esti libear sa gandesti ce vrei, dar sa o tii pentru tine.

Nu incerca sa ghicesti sexul copilului

Benelusii seamana foarte bine intre ei, asa ca poate fi dificil sa iti dai seama daca este baietel sau fetita si e mai bine sa te abtii sa faci prespuneri avand in vedere ca nicio mamica nu isi doreste ca mica ei printesa sa fie descrisa ca un „barbatel in devenire”.

Daca nu ai indicii clare care sa indice sexul bebeluslui, mai bine faci declaratii neutre precum „ce bebelus dragalas”.

Nu deveni intrusiva

Nu este in regula sa ceri sa tii bebelusul in brate sau sa il pupi. Abtine-te sa o rogi pe mamica sa te lase sa il tii in brate si in schimb multumeste-te sa ii faci un compliment iar daca ea te intreba daca vrei sa il tii atunci este ok.

Nu speria familia

Asa cum o gravida nu vreau sa auda cum ai stat tu 37 de ore in travaliu, nici o proaspata mamica nu vrea sa auda cum a facut copilul tau meningita sau cat de rele au fost iritatiile de la scutec cu care s-a confruntat. Este perfect normal ca un nou-nascut sa iti trezeasca amintiri, insa incearca sa nu impartasesti cu familia decat amintirile frumoase.

Nu fii indiscreta

Intrebari precum „alaptezi?” pur si simplu nu ar trebui sa fie puse. Este alegerea fiecarei mame cum isi hraneste bebelusul si intrebari de acest gen pot fi usor interepretate ca fiind ofensatoare, chiar daca intentia ta este buna.

Daca stai bine sa te gandesti, parintii au de luat o sumedenie de decizii grele asa ca este bine sa eviti orice intrebare legata de cresterea copilului.

Sursa: yahoo.com
Text: Simona David


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Bebelusul